Илияна Йотова: В последния месец живяхме в най-тежките политически кризи в цялата нова история

  • 02 август 2022 16:02

  • 1469
  • 3
Илияна Йотова: В последния месец живяхме в най-тежките политически кризи в цялата нова история
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"След 2 октомври ще се види дали толкова постижения и добри решения са направени за страната, или сме в ситуация на много кризи, които си организирахме вътре в страната".

Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

И посочи, че през последния месец сме живели в една от най-тежките политически кризи в цялата нова история на България след 1989 година - за първи път редовен кабинет падна след вот на недоверие.

"За служебния кабинет остава да се бори с не една или две кризи, завещани от предишното управление. Всички се надяваме и ще помагаме този служебен кабинет да бъде кабинет на стабилността и на сигурността за българските граждани".

Радев представи кабинета и предупреди: Рискът войната да обхване нови територии е реален

Вицепрезидентът подчерта, че по време на консултациите за съставяне на правителство е станало ясно – някои от партиите вече са били решили, че трябва да отидат на избори и че консултациите са проформа, търсене на по-имиджовото за пред публиката.

"Четвъртият служебен кабинет на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на следва формулата - изборът на професионалисти, на хора с добра експертиза, на хора, които знаят кое е добро за страната, е печеливш. А не кой от коя партия идва и какви идеологии изповядва".

Тя посочи, че внушения за обръщане на посоката на страната ни от Вашингтон към Москва са правени от Кирил Петков: "Обикновено упреци към президентската институция, към президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на той правеше през чуждите медии. Може би там му е по-лесно или е имал такава задача. Нека си зададем въпроса, ако сме отговорни и разумни, върху какво се базира това очакване за такъв завой. Ако имаше истинско лидерство в Европа, Европа трябваше да изиграе своята лидерска функция, за да принуди Русия и Украйна да седнат на масата на преговорите. По някаква причина предишното правителство реши да направи тези внушения по отношение на президента".

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1469 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.02 | 17:01

2
1996-7 БСП, и Виденовата зима!! Гъско, айде издавай, че замириса.
Ннй

2022.08.02 | 17:03

3
На тази свинка баща и беше убит в влака от свой съселянин заради огромна имотна облага Дъщеря на крадец Вижте българи
я па я

2022.08.02 | 16:15

1
ама ГЪСКО койя предизвика

Добави коментар

Водещи новини