Вицепрезидентът : Иска ми се да има повече финанси, за да проследим българската история

  • 04 септември 2022 21:01

  • 829
  • 7
Вицепрезидентът : Иска ми се да има повече финанси, за да проследим българската история
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Иска ми се на места като това да има повече финанси, за да можем да проследим дългата българска история. Това каза вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,, която беше официален гост на празника на град Гурково, предаде БТА.„Казват, че в централната част на България това място е едно от най-старите. Знаем още от детските книжки, че по тези земи са се заселвали там, където има магия, а когато четем историята на Гурково, виждаме, че това е хиляди години назад“, посочи тя.

В словото Йотова се обърна към ръководството на Община Гурково и ги поздрави за направеното до момента. „Благодаря за това, което сте направили за училището, защото в дългата си история българският народ е оцелял именно заради българското училище и какъвто и недоимък да има, трябва съдим за себе си от това как изглеждат детските градини и училищата“, каза вицепрезидентът. Тя поздрави кмета Мариан Цонев и екипа му, че мислят за своите граждани и как да донесат инвестиции, да има работна ръка, а хората да получават доходите си, както и че не оставят града такъв, какъвто са го заварили, а го правят по-удобен и красив. „Мислите и за малките села наоколо и как да се справим с един страшен бич на нашата държава – обезлюдяването“ , отбеляза тя и добави, че всичко това няма как да стане, ако не сме единни като институции и още повече - като хора.

Йотова: Мечтата ми е да видя стабилна България с едно сериозно мнозинство в Народното събрание

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , изрази надежда страната да може да премине възможно най-леко през кризата, доходите на хората да изпреварят инфлацията и повишаването на цените. „Беше сложено добро начало, но трябва да продължим, защото кризите все още са с доста непредсказуем край“, коментира тя. „Ако има мир и разбирателство между институциите, за да можем да преведем България през кризите, ще успеем, колкото и да е трудно и колкото и да не знаем какво ни очаква. Заедно ще излезем по-силни от тази криза“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Кметът на Гурково Мариан Цонев поздрави своите съграждани за празника. „Наш дълг е да съграждаме и развиваме града, чието най-голямо богатство са хората“, посочи той. Цонев увери, че с доброто взаимодействие между институциите, бизнеса и гражданите, Гурково ще се утвърди като хубав и съвременен град.

Вицепрезидентът Йотова ще се запознае с новите открития на Перперикон

Село Гурково е обявено за град на 4 септември 1974 година. Честванията на празника започнаха пред сградата на Общината с издигане на знамената на града и на Република България. Присъстваха официални гости от местната и областна администрация. Тържествата продължиха на площад „Генчо Къргов“, където беше изнесен тържествен водосвет за здраве и благоденствие на жителите на града. Програмата продължи с поздравителни слова от официалните гости и с фолклорни изпълнения на местни състави, и завърши с концерт на изпълнителката Анелия.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
829 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
SDI

2022.09.05 | 02:54

4
Ко КазА?
Нбй

2022.09.05 | 10:29

7
Президент червен предавал своите колеги за облаги Доносник от Долна митрополия Верен на Русия Конфискация на цялото имущество и забрана да напуска страната
Ху кеърс

2022.09.05 | 07:24

5
Лелче какво общо има финанси с история.Грозно чучело с лош външен вид и статус.В тази държава освен недъгави и селяци има ли как да застане симпатичен интелигентен некрадлив човек.Тази мумия къде може да ни представлява в пенсионият клуб изродд
Йй

2022.09.05 | 10:27

6
Баща крадец убит в влака от свой съселянин заради огромна имотна облага Дъщеря крадец червена пачавра
Хах

2022.09.05 | 00:41

3
Е нали се спряха кражбите значи пари бол нали така
KONSTANTIN KIRILENKO

2022.09.04 | 23:54

2
след 09.09.1944г. каква история ЧЕРВЕН ТЕРОР...ти си болен мозък,слуга на Путин

2022.09.04 | 21:22

1
Кой щеги даде повечето финансии,Борисов или гн Петков и гн Асен Василев.Одговори стара красавице!!

Добави коментар

Водещи новини