Вицепрезидентът подкрепи инициативата на община Левски за скулптурна композиция на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков

  • 05 август 2022 14:12

  • 355
  • 0
Вицепрезидентът подкрепи инициативата на община Левски за скулптурна композиция на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подкрепи инициативата за създаване и поставяне в град Левски на скулптурна композиция „Земляците“ – на Георги Парцалев, Дончо Цончев и Григор Вачков. Йотова беше гост на общоградското събрание за учредяване на инициативен комитет за реализиране на идеята. Автор на проекта е скулпторът Борис Борисов. Вицепрезидентът е патрон на инициативата по покана на кмета на община Левски Любка Александрова, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

„Няма българин, малък или голям, който да не обича тези три велики личности“, посочи Йотова и сподели лични спомени от познанството си с Дончо Цончев. „Рядка привилегия е човек да общува с него. Няма да забравя думите му, че е добре да се стремиш да се развиваш и да вървиш нагоре в професионалния път, но най-важно е израстването на душата ти“, заяви вицепрезидентът.

„Парцалев умееше да ни разсмива, но през смеха и чудесните му роли прозираха и доста горчивина и истини за живота“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

„Човекът ураган Григор Вачков влизаше със своите роли във всеки български дом и ставаше част от всяко българско семейство“, посочи вицепрезидентът.

Йотова удостои лауреатите в конкурсите за деца и юноши на Изпълнителната агенция за българите в чужбина

Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , благодари на кмета на община Любка Александрова за инициативата и на всички, които я подкрепят. Те, от своя страна, благодариха на президентската институция и на вицепрезидента за ангажираността към развитието на българската култура.

„Последните седем месеца бяха загубени за българската култура. Кризите не са оправдание за липсата на грижа за българската култура. Българската нация е жива повече от 13 века заради духовността и културата. Нямаме право да прекъсваме тази традиция“, категорична е Йотова.

Вицепрезидентът посети строежа на летния театър и разгледа обществена колекция „Георги Парцалев“ с вещи на актьора.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини