Стартира последният работен ден на 47-ото Народно събрание

  • 29 юли 2022 09:09

  • 1776
  • 2
Стартира последният работен ден на 47-ото Народно събрание
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Стартира последният работен ден на 47-ото Народно събрание. Този състав на парламента започна работа на 3 декември, 2021 г. Оттогава до днес проведе 98 заседания.

Предварително гласуваният дневен ред  предвижда първо четене на промените в закона за обществените поръчки.

В дневната програма се очаква извънредно да бъдат включени поправките в закона за здравето, с която се забранява продажбата на райски газ на непълнолетни, в това число и в интернет.

Депутатите се очаква да заседават за последно в рамките на 47-ото Народно събрание, тъй като съгласно парламентарния правилник от 1 август - понеделник, са в лятна ваканция, освен ако не решат удължаване на работата на парламента.

Жесток спор между министър Николов и депутати от ГЕРБ заради Меморандума с GЕMCORP и IP3 CORPORATION

С оглед на върнатия трети и последен мандат за съставяне на правителство обаче се очаква и указа на президента за разпускане на парламента.

Днес депутатите се очаква извънредно да обсъдят промените в закона за здравето, които да сложат край на продажбата на райски газ на деца, в опит да се минимизират рисковете за здравето на непълнолетните.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1776 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Каръдайь

2022.07.29 | 11:04

2
да влязат в някой дискотека направо на вратата ги продават по 5 лева
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2022.07.29 | 10:43

1
От понеделник това корумпирано и измислено правителство създадено от руския агент Румен Радев отива на политическото бунище! Зареждаш 50 литра гориво директно даваш 50 лева на една руска офшорка! До това ни доведоха тези корумпирани парцали, да не споменавам инфлацията ...

Добави коментар

Водещи новини