Напрежение в Народното събрание

  • 21 юли 2022 12:57

  • 1974
  • 3
Напрежение в Народното събрание
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"Преди малко поредното беззаконие и политически произвол на мнозинството в 47-мото НС катастрофира в Конституционния съд". Това заяви от парламентарната трибуна Десислава Атанасова от ГЕРБ. 

"Г-жо, това не е процедура, а декларация. Не ме принуждавайте да ви отнема думата", прекъсна я Атанас Атанасов, който е председателстващ днес.  

"Ще си обявя процедурата. Не е декларация. Председателят на КЕВР е противоконституционен. Няма да ви принуждавам да правите нищо, но ще принудя мнозинството по най-бързия начин да вземе проект на решение за смяна на противоконституционния председател на КЕВР", каза Атанасова. 

Докато Атанасова говори, Настимир Ананиев се провикна към председателя да й вземе думата. 

Парламентарната група на ГЕРБ настоява веднага да бъде изслушан в парламента министърът на енергетиката Александър Николов заради решението на Конституционния съд, който обяви избора на председател на КЕВР за противоконституционен.

Депутатът Десислава Атанасова призова и за спешно приемане на процедури за избор на нов председател на енергийния регулатор.

"Решението на Конституционния съд означава, че всички решения на КЕВР в този състав могат да бъдат оспорени от всяка заинтересована страна. Това означава колапс за българската енергетика. Очакват ни много тежки месеци за българската енергетика. Трябва да се вземат адекватни решения.

Ако не го разбирате, и единствената ви реакция е да викате от втория ред, това означава, ме наистина сте тотални аматьори", каза Десислава Атанасова.

В пленарната зала настана суматоха, след което заседанието беше прекъснато с 15 минутна почивка.

Христо Иванов: Рисковете от това да има избори са големи

На 9 февруари 2022 г. парламентът избра Станислав Тодоров за председател на КЕВР. Номинацията му беше издигната от Парламентарната група на "Продължаваме промяната" и беше подкрепена със 128 гласа "за", 13 бяха "против", без въздържали се.

Атанасова допълни, че "ако вторият ред не разбира и само крещи, то управляващите наистина са тотални аматьори".  

"Г-жо Атанасова, имах търпението да ви изчакам, но нарушихте правилника. Защо не поискахте времето за декларация, а някаква процедура. По начина на водене имате право, заповядайте", каза Атанасов на депутатката от ГЕРБ.  

"Изказването на г-жа Атанасова беше много важно и нека заедно с вас да обясним на колегите какво се случва. Председателят на КЕВР трябва да освободи кабинета си до края на деня. Вече го няма. Няма го. Разбирате ли какво става? КЕВР няма председател. Обърнете внимание на залата, че ако искаха да разберат какво е форсмажор, то това е форсмажор. Сега вие трябва да оправите този проблем", каза още Радослав Чолаков. 

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1974 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ДО ГЮРО ТЪПОТО

2022.07.21 | 21:39

3
Гюро ти си тъп като задника на чашко дамаджаната не помръдващ от стола с шише шлоковица. ДУХАЙ ГО, така те призоваха от екрана на телевизора , педалите от коалиция ПП от предаване на живо в НС. Дори ти показаха среден пръст, при нужда да си го завреш в задника и да си го оближеш. Предпазвал от Ковид- Омикрон мутация.
Тъпкана ще ви го върнем...

2022.07.21 | 21:33

2
Напрежение в Народното събрание. ЧЕКИЯ да беше, да го лъснеш, а то....психично отклонени, ментално в минус 100%, за нищоправене трият габардинените си гащи на столовете, показват ни среден пръст в ефир, приканват ни ДА ГО ДУХАМЕ, все в напрежение в нищоправене! Безсрамни и алчни, малки злобни човечета. Животът сме ние, избирателите, ще ви го върнем тъпкано!
Умник Гюро

2022.07.21 | 13:08

1
Ваксините на Гейтс-Фаучи-Рокфелер са всъщност генно-инженерни продукти. Генерално те действат в 2 направления. Първо, вкарват синтетични генетични ензими в човешките клетки, които предизвикват мутации и изменения на генетичния код. Човекът се превръща във Франкенщайновски хибрид, с разрушена имунна система и боледуващ непрекъснато. Става роб на фармацевтичните компании, докато накрая умре след поредната бустерна инжекция... Второ, ваксините съдържат нано-частици, които се възпроизвеждат непрестанно в човешкото тяло. Образуват се синтетични-емитерни структури - така наречените "моргелони". Човекът се превръща в рутер, способен да бъде направляван от разстояние чрез блу-туф и 5Джи технологии. Т.е. хората стават част от компютърните глобални мрежи... Хайде сега отивайте и се ваксинирайте, както сатанистите в България ви казват... Това е най-краткия път към ада.

Добави коментар

Водещи новини