Янаки Стоилов: Не съм изненадан от решението на ВСС за Гешев

  • 11 юли 2022 08:25

  • 695
  • 2
Янаки Стоилов: Не съм изненадан от решението на ВСС за Гешев
©
Слушай новината Слушай новината

"Не съм изненадан от решението на ВСС за Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във, защото разположението на силите в съда предполагаше този резултат", коментира в ефира на БНТ бившият служебен министър на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия.

Той смята още,че самата инициатива е изиграла важна роля, защото дълго време се е твърдяло, че главният прокурор е недосегаем.

Главният прокурор поздрави прокурорите и следователите за избора на членове на ВСС

 

"За мен е удовлетворително, че и Конституционният съд, и Върховният административен съд потвърдиха правото на министъра на правосъдието да може да задвижва такава процедура. В нея няма никакво нарушение на разделението на властите, защото както се видя ВАС като орган за управление на съдебната власт е единственият, който може да се произнесе по същество и той взе своето решение.

 

Стоилов изрази притеснение, че в парламента все още няма задвижена процедура за излъчване на членове на ВСС.

 

Росица Валентинова
695 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2022.07.11 | 13:31

2
Българският народ не може да понесе повече тормоз. Време е да се възстанови Законът за Защита на Държавата отпреди 1944г. Този закон ще унищожи комунистите-терористи и масоните и ще запази националния суверинитет на България.

2022.07.11 | 11:29

1
Страх тресе олигарсите и мафията от Гешев.

Добави коментар

Водещи новини