Политологът доц. Петър Чолаков прогнозира предсрочни избори и задълбочаване на политическата криза

  • 08 юли 2022 16:57

  • 674
  • 2
Политологът доц. Петър Чолаков прогнозира предсрочни избори и задълбочаване на политическата криза
© Кадър: БНТ (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Шанс за правителство имаше при първия мандат. Ще бъде интересно на кого президентът ще връчи третия. Но мисля, че вървим към предсрочни парламентарни избори и задълбочаване на политическата криза". Това каза пред БНР политологът доц. Петър Чолаков от Института по социология и философия на БАН.

Той прогнозира още по-фрагментиран 48-и парламент.

Асен Василев обяви, че връща неизпълнен мандата за съставяне на кабинет

"Задачите пред седемте формации, които вероятно ще попаднат в следващото Народно събрание, ще бъдат още по-трудни... Добре е България да има проевропейско правителство, въпросът е каква цена и дали са готови да я платят лидерите на "Демократична България" и на "Продължаваме промяната". Трудно е да се гадае БСП на какъв вариант след изборите ще се спре", посочи Чолаков.

Доц. Чолаков допълни, че залогът на изборите ще е сформиране на стабилно и работещо правителство, особено в условия на редица кризи.

"Гледайки електоралната социология, това трудно ще се направи. Все по-силно ще звучи тежката дума на президента Румен Радев. И може би ще вървим към период, в който България ще се управлява от служебни правителства. Това забавя развитието ни", казва той.

Според него ПП не са научили урока си, защо са се провалили в управлението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
674 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
nn

2022.07.08 | 17:26

2
bravo na colakov toi otkri toplata voda az ne moga da poviarvam.

2022.07.08 | 17:19

1
Така е като, така наречената политическа класа няма връзка с народа. Направете закона за референдумите, работещ и го пускайте да работи.

Добави коментар

Водещи новини