Министър Иванов: Не знам дали новото мнозинство ИТН, ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" осъзнава последствията от действията си

  • 18 юни 2022 17:44

  • 2036
  • 23
Министър Иванов: Не знам дали новото мнозинство ИТН, ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" осъзнава последствията от действията си
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Работим усилено да наваксаме в тежката обстановка. Ако новото мнозинство в Народното събрание "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" успее в своите намерения и хвърли страната в нова поредица от избори, не знам дали осъзнават последствията.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Това заяви министърът на земеделието д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. по време на среща със земеделски производители в с. Ловчанци, община Добрич. Той обясни, че новият Стратегически план, касаещ българското земеделие в следващите 5 години, в който са заложени 16 млрд. лв., няма да може да стартира от 1 януари 2023 г. при такова развитие на събитията. "Нужни са редица законодателни изменения, които няма да има възможност да бъдат изготвени и гласувани. Това касае и Плана за възстановяване и устойчивост", каза аграрният министър. Той подчерта, че графикът при комуникация с Европейската комисия (ЕК) трябва да се спазва, иначе ще има много потърпевши. "Надявам се разговорът да надделее и да постигнем всичко, което сме поели като ангажимент и сме започнали", призова д-р Иванов.

Нинова към президента: Да се използва родолюбието на българите за трупане на личен рейтинг е подлост

Министърът заяви, че в последните месеци Министерството на земеделието е предприело редица инициативи, част от които съвместно със сектора. Той подчерта, че за него е важно да чуе на място земеделските производители и техните проблеми, защото тези срещи дават най-точна и обективна информация. "Идват при нас едни хора, които твърдят, че ви представляват. В много случаи обаче ни се казва, че не сте доволни от това представителство. Работим да бъде приет дълго чаканият закон за браншовите организации, заяви аграрният министър. 

Земеделският министър: ЕК дава положителна оценка на стратегическия ни план

Сред основните проблеми, които бяха обсъдени на срещата, беше осигуряването на ритмични доставки на дървата за огрев, състоянието на сектор "Животновъдство", състоянието на полезащитните пояси в района, разпределението на средствата между отраслите при обвързаното подпомагане. Производителите отправиха и искане към министъра за предприемане на мерки за получаване на финансова подкрепа на база доказване на реализирана продукция и документи за увеличените разходи за производство. В рамките на посещението си в областта министър Иванов посети един от най големите свонекоплекси на Балканския полуостров в с. Козлодуйци, където се запозна с организационната структура на комплекса, с мерките за биосигирност, с проблемите и предизвикателствата пред промишленото свиневъдство. Министър Иванов подчерта, че в контекста на запазване българското производство и гарантиране на продоволствието в страната е важно навременното подпомагане в сектора в условията на безпрецедентни кризи, съобщиха от пресцентъра на министерството на земеделието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2036 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2022.06.18 | 20:49

23
ПП, ГЕРБ, ДПС, ДБ ще гласуват заедно за вдигане на ветото

2022.06.18 | 20:40

22
А,ВИЕ,Г-Н МИНИСТЪР ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА,КАКВО ЩЕ СТАНЕ,АКО ВИЕ ПРЕДАДЕТЕ ИСКОННИТЕ БЪЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ В МАКЕДОНИЯ.

2022.06.18 | 20:35

21
Мафията Славчо и ББ се възползват от ветото срещу Македония, освен това македонците търсят да започнат преговори за присъединяване в ЕС, а членството чак след 5- 10 годни както направихме ние.
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.06.18 | 18:13

10
И ДАМАДЖАНИ....? .. В ПЕРНИК НЯКЪВ ЛУД БЕЗЧИНСТВА ОТ МАРТ МЕСЕЦ , А РАШКОВ ГО ПРИКРИВА . ...И ДОБРЕ , ЧЕ ДРУГИ ОРГАНИ НА ИСТИНСКАТА ДЪРЖАВА СЕ НАМЕСИХА ...
Ще го

2022.06.18 | 20:09

20
Оправим боксьорчето наркоман .

2022.06.18 | 20:02

19
А за македония, дали няма ПП да гласува заедно с ГЕРБ и ДПС?
ПОСЛЕДСТВИЯ ЛИ? ТЕ СА ЗА ВАС! Иванов, ти служиш на

2022.06.18 | 19:57

18
Министър Иванов: Не знам дали новото мнозинство ИТН, ДПС, ГЕРБ и "Възраждане" осъзнава последствията от действията си

2022.06.18 | 19:30

17
300 години да живееш и по черва да се влачиш !
И просто Киро улете :)

2022.06.18 | 19:29

16
Оле, оле, оле :)

2022.06.18 | 18:56

15
Киро и Асен са катастрофа ! Ще я избегнем ! Само Газпром ! САМО РУСИЯ !
Хах

2022.06.18 | 18:38

14
А вие дали осъзнавате от вашите действия Чирен,МЕТ ,9 милиарда 9 дни дървесината изнасяна цяла зима и май месец Корнелчето вика пускаме на държавни цени лятото да се греете Кинтекс посредници и още 100 не ми се изброяват

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини