Земеделският министър: ЕК дава положителна оценка на стратегическия ни план

  • 08 юни 2022 14:00

  • 1601
  • 1
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Европейската комисия е изпратила 400 коментара и препоръки по Стратегическия план на България за развитие на земеделието и селските райони през 2023-2027 г. Най-общо се забелязва, че се дава положителна оценка на Стратегическия план на България. Това съобщи министърът на земеделието Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. на пресконференция, предаде репортер на Novini.bg.

На първо място се посочват действията в областта на земеделието във връзка с войната в Украйна, като има препоръки да се намали зависимостта от синтетичните торове, добави той.

По повод новата ситуация с енергийната криза се препоръчва увеличаване на дела на енергията от възобновяеми енергийни източници в селските райони, както и да се насочат повече инвестиции в по-бедните райони, заяви Иванов.

От Европейската комисия искат да се подобри комуникацията между различните оперативни програми, за да няма повтаряемост на инвестициите, отбеляза той.

Акцентира се върху необходимостта от формулиране на национални цели, свързани със Зеления пакт, поясни земеделският министър.

В следващите седмици предвиждаме интензивна комуникация с Европейската комисия във всяка една от темите, тъй като това е най-важният документ, който ще определя общата селскостопанска политика в следващите 5 г. Ще направим корекции, където е необходимо, както и необходимите анализи. Работим с пълна пара, каза Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й..

Очаква се спад в цените на плодове и зеленчуци и задържане на тази на хляба

Заместник-министър Момчил Неков информира, че благодарение на усилията на експертите в Министерство на земеделието, ще бъдат осигурени 1,4 млрд. евро.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1601 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АМИ ЧЕ

2022.06.08 | 20:31

1
ВЪЗДУХ СТЕ ПОД НАЛЯГАНЕ

Добави коментар

Водещи новини