В ГЕРБ не правили договорки с Кирил Петков

  • 17 юни 2022 08:02

  • 847
  • 5
В ГЕРБ не правили договорки с Кирил Петков
© Кадър - Нова телевизия

Никой в ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да прави договорки с Кирил Петков. Това не е възможно, забравете го. Това заяви депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Радомир Чолаков.

„Тактическият интерес на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в беше и е това правителство да продължи да управлява, защото за акъл се плаща и трябваше да се види до дъно невъзможността на тези хора да управляват страната. Това е партийната сметка. Държавническата е това правителство да си ходи възможно най-бързо”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

Според депутата не опозицията сваля правителството, а то само сваля себе си. „Нали нямаме съмнение, че в едно семейство, което на петия месец се развежда, виновни са и двете страни”, запита Чолаков.

Той е категоричен, че Кирил Петков и Асен Василев са направили една „невъзможна коалиция. „ Тя в момента направи невъзможното, за да обедини невъзможно и политическите сили в усилието да сваля правителството”, коментира Радомир Чолаков.

„Това, че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е неприемлив партньор беше една мантра, която се завъртя в публичното пространство и която се върти в главите на няколко души. Броих ги – това са 9 души, които създават тази истерия и напрежение. Не говорим за някакво мнозинство или обединение срещу ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Всички колеги от всички политически сили са наясно, че ние сме стабилизиращ фактор в парламента и държавата”, посочи още той.

„Вчера някой колега отбеляза, че в италианския парламент са направени три различни правителства с 3 различни конфигурации в един парламент. Това тук не е възможно да стане. На ДБ и ПП като не им хареса парламентът, те казват - народът е тъп, дайте да разпуснем парламента и да накараме хората да гласуват. Те упорито три поредни парламента не разбират какво казва народът, а именно - това са партиите, които влизат и те трябва да направят обединение. Не могат да се правят безпринципни правителства”, категоричен беше депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Запитан какво би следвало след вота на недоверие и при евентуална оставка на правителството, той отговори: „В парламентарно представените сили в момента тече процес на осмисляне. Правителство в този парламент не е невъзможно”.

Десислава Атанасова: В неделя искаме дебат по вота на недоверие

„Кирил Петков загуби коалиционния си партньор. На ИТН нервите им не им издържаха. Те ви го казаха 100 пъти. По техните думи те са били унижавани и мачкани и в някакъв момент не издържаха”, отбеляза Чолаков.

Относно това кого биха подкрепили за председател на Народното събрание след отстраняването на Никола Минчев, той посочи: „В момента НС трябва формално да излъчи председател, за да има парламентът такъв, но този председател няма да има работа за повече от 2-3 седмици. Моята политическа логика е, че ако ИТН издигнат кандидат за председател на НС, аз лично, бих го подкрепил. Какво ще реши ПГ е друг въпрос, споделям личното си мнение”.

На въпрос защо от партията бързат с вота на недоверие, той отговори: „Защото ПП пазаруват в момента народни представители. Това е нечувана политическа корупция. Такова нещо не се е случвало. Те го казаха. Един млад колега в Сара Загора каза „да, ние ще пазаруваме депутати”.

Последвайте канала на

Калина Христова
847 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.06.17 | 10:21

5
КАКЪВ Е ТОЯ ДЪРТ ЧУКУНДУР. ОТ НЕКЕРМАН 84Г ЛИ ГО ИЗВАДИХТЕ ИЛИ ОТ НЯКОЯ ЦЕНТРОФУГА?

2022.06.17 | 10:21

4
ККАЪВ Е ТОЯ ДЪРТ ЧУКУНДУР. ОТ НЕКЕРМАН 84Г ЛИ ГО ИЗВАДИХТЕ ИЛИ ОТ НЯКОЯ ЦЕНТРОФУГА?

2022.06.17 | 09:17

3
Вие-ГЕРБ и ония ПП сте за небитието !Вън!
????

2022.06.17 | 09:03

1
"герб" или ОПГ "герб"??????????????????
Йййкр

2022.06.17 | 09:13

2
Радев е най голямото зло за България Конфискация на цялото имущество и забрана да напуска страната

Добави коментар

Водещи новини