Трусовете в коалицията: Какво се случи днес?

  • 09 юни 2022 21:13

  • 11041
  • 29
Трусовете в коалицията: Какво се случи днес?
© Novini.bg/ Булфото

Novini.bg следи за вас всички най-важни новини около трусовете в четворната коалиция. 

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 687

Последвайте канала на

20:50 | 09 юни 2022

Бивш посланик на България в Русия: Заповедта за сваляне на правителството е дадена в Москва

"Заповедта за сваляне на правителството е дадена в Москва, след като сме отказали да пропуснем самолета на Лавров за Белград и най-вече със заявлението, че няма да подновим договора с Газпром", това написа бившият ни посланик в Русия Илиян Василев във Фейсбук.

Прочети още...
20:10 | 09 юни 2022

ИТН бламираха актуализацията на Бюджет 2022

Проектът за актуализация на бюджета за 2022 г. беше отхвърлен от ресорната парламентарна комисия.

11 души гласуваха „за“, 8 – „против“, и трима въздържали се. Скандали в залата нямаше.

Прочети още...
19:32 | 09 юни 2022

Според Асен Василев нов акциз за цигарите може да има от септември, вместо от юли

Поскъпването на тютюневите изделия заради новите акцизни ставки може да се отложи до 1 септември, а не да е от 1 юли. Това стана ясно по време на дебатите по актуализацията на бюджета в ресорната парламентарна комисия.

В законопроекта е предвидено покачване на акцизните ставки на конвенционалните и електронните цигари и въвеждането на акциз при никотиновите течности от началото на следващия месец, както и поетапното покачване на този акциз от юли до 2025 година.

 
Прочети още...
18:44 | 09 юни 2022

Депутат от ПП: ИТН ни саботираха, бяха като воденичен камък за коалицията

Не мога да кажа как ще се развият събитията оттук нататък. Министър-председателят говори за правителство на малцинството. Аз го наричам мнозинство антикорупция. Това заяви Димитър Гочев от „Продължаваме промяната“ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Прочети още...
17:49 | 09 юни 2022

Нинова: От ИТН спореха само за постове и пари, те не бяха принципни

Изправени сме пред избор по кой от двата пътя да тръгнем – правителство на малцинството или предсрочни избори, което може да бъде фатално. Защото ни трябва парламент, за да приемем актуализацията на бюджета. Ако сме отговорни хора, колегите да свалят емоциите. В противен случай ще изправим хората пред огромен проблем. Това сподели в интервю за "Лице в лице" по bTV вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова.

Прочети още...
17:47 | 09 юни 2022

Политолог: С този си жест Слави Трифонов показа, че е едноличен собственик на ИТН

С този си жест Слави Трифонов вероятно печели любота на някои, които гледат с умерзение на политиката. Този жест ще донесе наегативи на партията. Деклрара че едноличен собственик. Наложително е в партия такова изявление да бъде предшествано от дискусия. Останалите от коалицията казаха, че ще ще говорят след като обсъдят нещата в инстанциите на партии си. Това заяви политологът Антони Тодоров в предаването "Денят на живо по Нова нюз. 

Прочети още...
16:34 | 09 юни 2022

Бай ти Ганьо ми отваря очите за господин Славчов

Отдавна е било времето, когато с политика у нас са се занимавали политиците. Отвикнали сме. И някои (предимно външни наблюдатели) се чудят защо певци и шоумени, разказвачи на вицове се маскират като политици, при положение, че знаят колко е повреден и объркан народът и по погрешка може да ги сложи да управляват. 

Прочети още...
14:55 | 09 юни 2022

ПП отговориха с документи дали Караджов е искал 3,9 млрд. лв. допълнително за МРРБ

От "Продължаваме промяната" отговориха на последното изказване на министъра в оставка Гроздан Караджов. 

Прочети още...
14:37 | 09 юни 2022

Терзийски от ПП: Над 80% от текущите ремонти са заобикаляли закона

Тъй като днес чухме интервюто на г-н Караджов, направих официално искане до Министерството на финансите има ли питане от регионалнато министерство за това увеличение в бюджета и ако има – да ни бъде предоставено. Министерство на финансите официално ни върна този документ, подписан лично от г-н Караджов, с който се искат допълнително 3,9 млрд. лева, което е безпрецедентно. Това заяви пред журналисти народният представител от "Продължаваме Промяната" (ПП) Йордан Терзийски.

Прочети още...
13:54 | 09 юни 2022

Пълна стенограма от МС: Ето какво си казаха Петков и Караджов

Какво са си казали премиерът Кирил Петков и министър Гроздан Караджов на вчерашното заседание на Министерски съвет, от което министрите на ИТН си тръгнаха. Скандалът между двамата стана един от поводите за трусовете в четворната коалиция, която вече е тройна. 

Прочети още...
13:42 | 09 юни 2022

Тошко Йорданов заговори за себе си в трето лице: Той не е врачка

“Г-н Йорданов не е врачка. Той отказва да говори за бъдещето”. Така зам-шефът на “Има такъв народ”  Тошко Йорданов отговори на журналистически въпрос какво следва, след като партията му напусна управляващата коалиция, пише "24 часа".

Прочети още...
13:21 | 09 юни 2022

Шефът на "Уолтопия": Караджов и Трифонов искат безотчетните кражби да продължат

Който иска пари за инхаус поръчки без търгове почти сигурно е купен. Това написа във Фейсбук бизнесменът и шеф на "Уолтопия" Ивайло Пенчев.

Прочети още...
13:04 | 09 юни 2022

От Института за пътна безопасност благодарни, че Караджов се оттегля като министър, за да започнат работа

Институтът за пътна безопасност благодари на г-н Станислав Трифонов, че оттегли министър Гроздан Караджов и по този начин даде възможност да започнат реални реформи при възлагането, строежа и контрола на пътищата в България, пишат от института.

Прочети още...
13:01 | 09 юни 2022

Камбарев от ПП: Караджов поиска средства от Василев за допълнителни разходи на АПИ

Гроздан Караджов не желаеше да одобри плащанията за пътностроителните фирми, защото ще стане клиент на прокуратурата. Затова му беше нужна санкция на НС, защото на нас не може да се търси отговорност. На 6.06. той поиска средства от Асен Василев за допълнителни разходи на АПИ". Това разкри Михал Камбарев, депутат от "Продължаваме Промяната" и председател на Антикорупционната комисия, за "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Прочети още...
12:55 | 09 юни 2022

Министър Радостин Василев подава оставка утре

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев от "Има такъв народ" каза пред журналисти в парламента, че ще депозира оставката си утре сутринта. 

Прочети още...
12:45 | 09 юни 2022

Караджов отрече да е искал допълнителните пари за пътища

Министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Гроздан Караджов отрече да е искал още 3,9 млрд. лв. с актуализацията на бюджета. 

Прочети още...
12:05 | 09 юни 2022

Рашков: Вместо "Хемус", са се изграждали луксозни вилни селища

На пресконференция министърът на вътрешните работи Бойко Рашков съобщи за скандални кражби от парите, предвидени за строителството на АМ „Хемус“.

Прочети още...
11:51 | 09 юни 2022

Министър Денков: ИТН търсеше повод да наруши коалицията

Това, което се вижда отвътре, предполагам и отвън, че от няколко седмици ИТН търси повод да наруши коалицията. Това заяви образователният министър Николай Денков пред журналисти. 

Прочети още...
11:29 | 09 юни 2022

Митов: Връщането на темата за военна помощ за Украйна е единственото, което би могло да тества има ли живот в този парламент

Безпомощността на правителството я виждаме пренесена и в Народното събрание. Това е парламент, който не може да взима никакви решения и не знам на какво може да разчита от тук нататък. Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов пред журналисти в Народното събрание по повод създаването на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно газопроводи за пренос на природен газ от Руската федерация - "Южен поток" и "Турски (Балкански) поток".

Прочети още...
11:23 | 09 юни 2022

Лорер: За нас управлението не е самоцел

"За нас управлението не е самоцел. Ние ще го правим, само ако сме убедени, че имаме достатъчно хора в парламента, поне 121, които мислят като нас", заяви пред журналисти министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер от партия "Продължаваме Промяната" във връзка с проблемите в управляващата коалиция. Той участва в национална дискусия за решаване на негативните демографски тенденции у нас.

Прочети още...
11:11 | 09 юни 2022

На изпроводяк: ИТН даде поръчка за 16.5 млн. лв. на приближена пътна фирма

Първата обществена поръчка, обявена от управляващите за ремонт на пътища, която трябваше да даде сигнал дали има промяна в този сектор, ясно показа, че нещата в пътната агенция продължават по добре познатата схема, пише в своя статия "Медиапул". 

Прочети още...
10:59 | 09 юни 2022

Илияна Йотова: България няма нужда от предсрочни избори

Предсрочни избори няма да бъдат прецедент, но в тази ситуация България няма нужда от това. Това посочи вицепрезидента Илияна Йотова във връзка с актуалната политическа обстановка.

Прочети още...
10:49 | 09 юни 2022

Министър Божанов разкри лъжа на Каримански от ИТН

Днес г-н Каримански направи едно обидно внушение, което трябва да опровергая. Това написа във Фейсбук министърът на електронното управление Божидар Божанов.

Прочети още...
10:42 | 09 юни 2022

Карадайъ: Не само на заявените министри, очакваме оставката на целия кабинет

За правителство на малцинството искам да кажа, че такава тема от юридическа гледна точка няма. Защото от политическа гледна точка има заявки за подаване на оставки, а процедурата е ясна – те трябва да бъдат внесени в Народното събрание и разгледани, като ние от ДПС от първия ден на това правителство, на което дадохме оценка, че е най-лошото от началото на демократичните промени, очакваме, освен оставките на заявените министри, в Народното събрание да се внесе оставката и на целия кабинет. Това сподели пред журналисти в парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на Novini.bg

Прочети още...
10:35 | 09 юни 2022

ГЕРБ: На мястото на премиера Петков бихме поискали вот на доверие

Тъжно и трагично е, че правителството се разпада не поради дълбоки идеологически противоречия, за които говорихме още от неговото създаване, че са несъвместими. Тези субекти в коалицията, някои от тях партии, други сдружения. А поради взаимни обвинения в корупция и некомпетентност. Тези, които дойдоха със заявката за нулева толерантност към корупцията, след 6 месеца, за някои и година в управлението, вече достигнаха до ниво нулева толерантност по между си. Това заяви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова пред журналисти в Народното събрание. 

Прочети още...
10:26 | 09 юни 2022

Гроздан Караджов е депозирал оставката си

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов е депозирал оставката си в парламента.

Прочети още...
09:55 | 09 юни 2022

Депутат от ПП за ИТН: Няма да плащаме такса "спокойствие"

Депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски отговори на обвиненията на "Има такъв народ" и каза пред Bulgaria ON AIR как ще продължи управлението на държавата.

Прочети още...
09:25 | 09 юни 2022

Христо Иванов: Слави хвърли държавата през прозореца

Слави хвърли държавата през прозореца. Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Прочети още...
09:08 | 09 юни 2022

След скандалите в коалицията: НС едва събра кворум, ГЕРБ-СДС с бойкот

След разпада на четворната коалиция вчера, днес Народното събрание започна работата си на ръба. 

Прочети още...
09:03 | 09 юни 2022

Сандов: Шоуто на Слави вреди на България

Шоуто на Слави вреди на България. Това заяви в интервю за бТВ вицепремиерът Борислав Сандов. 

Прочети още...
09:02 | 09 юни 2022

И БСП коментираха разпада на коалицията

Да видим следващата седмица како ще стане, не трябва да ги търся аз, все пак има конкретна политика, която да се проведе. Има конкретни задачи, които трябва да свърши този парламент. Ако трябва да се стига до избори, ще ходим до избори. Това заяви депутатът от БСП Александър Симов. 

Прочети още...
08:49 | 09 юни 2022

Политолог: ИТН ще се разпадне

Прогнозите в тая коалиция, в която няма общи виждания по много въпроси,  са много рискови. Всяко решение е въпрос на тънък баланс. Очевидно е, че Слави Трифонов и ИТН имат грешни виждания по отношение на членството на Северна Македония и нейното бъдеще в ЕС. Те гледат към миналото, докато друга част от българското общество, вероятно и ПП, гледат към отношенията с РСМ през призмата на бъдещето. Това коментира политологът Димитър Аврамов, цитиран от "Марица".

Прочети още...
08:41 | 09 юни 2022

Гюров: ИТН не за първи път бягат от отговорност, стояха в парламентарни комисии по 5 минути

ИТН не за първи път бягат от отговорност, помните защо имахме серия от избори миналата година - заради "Има такъв народ". Това заяви пред БНТ председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Прочети още...
08:23 | 09 юни 2022

Ген. Атанасов за финта на ИТН: Каквото и да ви говорят, знайте че става въпрос за пари 

Каквото и да ви говорят, да знаете че става въпрос за пари, заяви пред журналисти в НС ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".

Прочети още...
07:59 | 09 юни 2022

Мирослав Иванов: Нямаме нужда от нова политическа криза! Разчитаме на 12 гласа на разума

„Разчитаме на 12 гласа на разума. Защото пред това правителство стоят доста важни проблеми, които трябва да бъдат разрешени. За всички е ясно, че се намираме във времена на кризи и нямаме нужда от нова политическа криза, в която се намираше страната през цялата 2021 година”. Това  заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на НС от ПП Мирослав Иванов. 

11041 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
Анонимен

2022.06.10 | 01:23

29
Слави Трифонов заслужава всенародно презрение за национално безотговорното му чалгарско поведение. Става дума за България, а не за личните му брокерски зависимости и ангажименти към мафията. Зловеща фигура, която служи на Сатаната.
ГЕРБ ТРЯБВА ДА ПОДКРЕПЯТ

2022.06.09 | 21:55

28
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МАЛЦИНСТВОТО И ДА СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ ЗАДАЛАТА СЕ ОЩЕ ПО ГОЛЯМА И ОПАСНА ЗА БЪЛГАРИЯ И ДЕМОКРАЦИЯТА КРИЗА.

2022.06.09 | 21:24

26
Ония ден , Метро Станция Софийски Университет , излез , на срещу МакДоналдс , там където се посрещат околовръстните Чанти , видях един дърт такъв , продавач из хартиен чувал гевреци, още топли , защото ранен час на университетският ден бил , а познайте какво предлагал там скрито като котки разгонените ? Вкус Ферари червен , модел Ангела Меркел . 1 лев .

2022.06.09 | 21:26

27
на пенсия в Туркистхан .
ПАРТИЗАН СЕ ЗА БОЙ СТЯГА

2022.06.09 | 20:39

25
ИЗ РОДИ, НАЛИ ЧУХТЕ, ЧЕ БРАТ МИ НЕ ДОНЕСЕ КАНТАРЧЕ ДНЕС :) ДУШИТЕ ВИ НЯМА ДА БЪДАТ ТЕГЛЕНИ! ;)

2022.06.09 | 20:33

21
К М Гр

2022.06.09 | 20:35

24
абе , подземната тоалетна

2022.06.09 | 20:34

23
К Гр М

2022.06.09 | 20:34

22
М К Рг
Цйккккк

2022.06.09 | 19:46

10
Слави Трифонов да си седи в шоуто

2022.06.09 | 20:32

20
дългия муц

2022.06.09 | 20:32

19
пешком лъвов мост напред с поздрав влява

2022.06.09 | 20:31

18
нощна тоалетна , кръглото , подземието , София , ЦГр

2022.06.09 | 20:30

17
хайде , или при Борис или при другия Борис

2022.06.09 | 20:29

15
слабоумница си прибряла багажа и раницата ди ? бос или с маршрутката , околовръстното ли ? Кога концерта в Туркестан ? Палатка , катуна ? Маймуна ? Магаре ? 9 села ?

2022.06.09 | 20:30

16
London Calling

2022.06.09 | 20:25

14
утре свещ да паля ! събота задушница , черевовата .

2022.06.09 | 20:23

13
Радио Туркестан : предаването спряно , ток няма . Неплатено .

Добави коментар

Водещи новини