Пълна стенограма от МС: Ето какво си казаха Петков и Караджов

  • 09 юни 2022 13:54

  • 8666
  • 14
Пълна стенограма от МС: Ето какво си казаха Петков и Караджов
© Novini.bg/ Canva

Какво са си казали премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и министър Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова на вчерашното заседание на Министерски съвет, от което министрите на ИТН си тръгнаха. Скандалът между двамата стана един от поводите за трусовете в четворната коалиция, която вече е тройна. 

Пълната стенограма на Министерски съвет:

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: Уважаеми господин министър-председател, уважаеми колеги, виждам, че сме на точката за бюджета и след като проведохме консултации с партията, която ни е излъчила, искам да заявя следното: това е поредният такъв случай, в който нещо се внася задкулисно в последния момент и без да са приключили преговорите и разговорите по бюджета. Също така не е проведен коалиционен съвет, в който да се изгладят натрупаните доста проблеми, свързани с тази актуализация.

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция

В тази връзка искам да кажа, че в бюджета на МРРБ само има обещани неща за минали периоди за над 3 милиарда лева, обещани от финансовия министър, които ги няма в актуализацията. Това отваря огромна дупка и огромен риск не само пред републиканската пътна мрежа, където са тези проблеми, но и пред бюджета на държавата и финансите като цяло.

На второ място, не са подсигурени средствата, които обещахме всички заедно коалиционно – 500 милиона за общините, тези средства също ги няма в актуализацията, въпреки дадените обещания.

Не само тези аргументи, но и аргумента за абсолютно задкулисното внасяне на този бюджет тук в зала и след проведените консултации с партията, която ни е излъчила, ние министрите, излъчени от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ напускаме заседанието на Министерския съвет и се оттегляме за разговори в нашата партия. Следващото ни участие тук ще бъде само след като партията реши това. Благодаря.

КИРИЛ ПЕТКОВ: Благодаря за коментара.

Искам само да кажа, че думичките като „задкулисно“ са абсолютно неуместни, след като този бюджет беше обсъден няколко пъти на експертни съвети и това, че не се дават едни допълнително поискани средства, не мисля, че може да се води за задкулисно, особено когато реформата за КПКОНПИ е спряла, когато наши предложения за назначения в КПКОНПИ са блокирани; когато Законът за КПКОНПИ не се придвижва специално заради Вашата партия. Едновременно с това се искат милиарди да се харчат през строителни компании, чиито собственици знаете на кои са. Моля да отидете и да говорите с Вашата партия, че това правителство няма да допусне да се харчат милиарди без контрола на държавата, без органи като КПКОНПИ, и ако се опитвате да изнудвате, да качвате бюджета на строителните фирми без да осигуряваме контрол, когато всички сме обещали да сме срещу корупцията, в този момент аз мисля, че най-доброто нещо е да отидете към партията си и да говорите по тази тема. Обещахме на българския народ нещо съвсем различно. А когато даваме пари за пенсионери, които могат да паднат под линията на бедност и вместо това искаме едни строителни компании да получат едни повече пари вместо тях, аз лично заставам на страната на пенсионерите. Благодаря ви.

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: Уважаеми господин министър-председател, това, което казвате не отговаря на истината. Смятам, че това, което говорите не е свързано с актуализацията на бюджета.

На първо място, средствата, за които говорим са същите онези средства за минал период, които Вие одобрихте и защитихте пред Народното събрание и именно Народното събрание контролира тези така наречени от Вас средства за престъпни фирми или какви там ги наричате.

КИРИЛ ПЕТКОВ: Така наречените „бебета“, както вие ги наричате.

ГРОЗДАН КАРАДЖОВ: Няма значение, казвам Ви следното нещо: тези пари са под контрола на Народното събрание, дори аз нямам някакъв реален контрол върху тях. Да се опитвате да прехвърляте това върху „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ при условие, че се справихме с едни от най-тежките кризи, включително и с Ваша помощ, за което Ви благодаря, е меко казано непочтено, също както беше внесен и този бюджет.

Политически анализатор: ИТН са прокси на Доган и Пеевски, заченати са с руски пари

КИРИЛ ПЕТКОВ: Желая ви приятен ден.

(Вицепремиерът по регионалното развитие и благоустройството и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан КараджовГроздан КараджовГроздан Караджов е роден на 14 декември 1966 г. в гр. Стара Загора. Завършва английската езикова, министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент и министърът на младежта и спорта Радостин ВасилевРадостин ВасилевРадостин Василев е завършил “Право” в Софийския университет „Св. Климент излизат от залата на Министерския съвет).

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8666 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
народен глас

2022.06.10 | 10:30

14
неслучайно народа му вика про100 Киро
НЕПОЗНАТ

2022.06.09 | 15:36

6
Само така Кириле. Смело напред.

2022.06.09 | 17:42

13
НЕПОЗНАТ 2022.06.09 | 15:36 6 Само така Кириле. Смело напред. Отговор: САМ СИ ГО ЗАБИ!

2022.06.09 | 17:12

12
Тъп си ти червен боклук заедно с ДАМАДЖАНАТА и кривото чеене.
бкп в белене

2022.06.09 | 17:03

11
тъпи чалгари пак изберете славитУ

2022.06.09 | 16:56

10
Бедняци духайте ,Киро остава на власт

2022.06.09 | 14:50

2
Киро-идота!
долния

2022.06.09 | 16:38

9
Искаш да кажеш, че млати чекии?
до този отдолу

2022.06.09 | 16:38

8
Тя Ленчето го ядеше, ама съпругата му я би и изгони, та сега нашият е на самозадоволяване.
Анал Ена

2022.06.09 | 15:07

4
Яж му на киро кypа, еничарска свиньо.
благодаря джендерчета

2022.06.09 | 15:54

7
разбрахме, че са обещани пари от кирчо и кокорчо, ама понеже всичко са опаткали и кинтите ги няма обещани да бъдат отпуснати при актуализацията на бюджета.... много сте прости джендеро-либерастите, а би трябвало това да ни го давате като да ни покажете колко са прави джендеро-либерастите от подмяната хахахахахаахахахахаха
Браво, г-н Премиер!

2022.06.09 | 15:34

5
Едно достойно и отговорно поведение! С Вас сме!

2022.06.09 | 14:56

3
На едни им се показва вратата, на други им се пожелава приятен ден, а на нас какво? То май средния пръст на Хазартния интелектуалец остава за нас?
123

2022.06.09 | 14:28

1
Браво Киро, доказа, че не си на петел джуката. А си кокошката насадена на пачи яйца. Знаеш ли какво излиза когато кокошка мъти пачи яйца. Само запъртъци.

Добави коментар

Водещи новини