Ръководството на МВР представи пред премиера Петков и министър Василев хода на реформата в МВР

  • 08 юни 2022 17:25

  • 3616
  • 1
Ръководството на МВР представи пред премиера Петков и министър Василев хода на реформата в МВР
© МВР
Слушай новината Слушай новината

В присъствието на политическото и професионалното ръководство на МВР министърът на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския представи пред министър-председателя на Република България Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и заместника му и министър на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на направеното в Министерството на вътрешните работи по отношение на реформата с акцент оптимизиране на дейността.

Двамата бяха запознати с предприетите действия на базата на изготвен математически модел след обстоен преглед в няколко направления и отчитане на обективните факти както по територии, така и по направления на дейност. Реформата ще изведе полицейски служители близо до гражданите и ще има функционален ефект, отчете министър Рашков и уточни, че действията по нея продължават поетапно по изградения модел и въз основа на натрупания опит. В този смисъл вътрешният министър подчерта, че всички стъпки се предприемат по начин, който няма да отслаби способността на МВР да изпълнява функциите си по обезпечаване на сигурността и обществения ред. 

Министър Рашков обяви ще има ли масови съкращения в МВР

Министър-председателят Петков и вицепремиерът и министър на финансите Василев подкрепиха действията, реализирани до момента във вътрешното ведомство. Двамата засвидетелстваха доверие към ръководството на МВР в лицето на министър Рашков. В рамките на срещата бяха обсъдени и идеи за реформи по актуални проблеми в по-широк мащаб, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3616 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
въййй въхххх

2022.06.08 | 19:30

1
damadjana geit

Добави коментар

Водещи новини