Премиерът иска ново ръководство на КПКОНПИ, коментира подходящ ли е Рашков за председател

  • 02 юни 2022 13:29

  • 3110
  • 0
© Булфото

Пред журналисти на връх Околчица премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически каза, че новият председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество трябва да е човек, който да я ръководи така, че тя да работи усилено в посока изпълнение на предизборните обещания на управляващите да се преборят с корупцията.

Според мен в момента Антикорупционната комисия не прави нищо. Коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че трябва ново ръководство, добави той.

По думите му номинирането на хора за ръководни постове в КПКОНПИ ще е процес. Коалицията е сложна, всеки трябва да даде своите представители, но аз мисля, че достатъчно чакахме – този инструмент трябва да бъде използван срещу корупцията в България, подчерта Петков.

Попитан дали вътрешният министър Бойко Рашков е подходяща кандидатура за председател на Антикорупционната комисия, министър-председателят посочи: "Министър Рашков се бори много добре като министър на вътрешните работи, така че аз лично му имам доверие. Но за кандидатурите в момента нямаме лица, които да кажем, защото трябва да има съгласуване".

КПКОНПИ погна зам.-министъра на земеделието Иван Христанов

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически коментира и темата за ветото на България върху започването на преговори на Северна Македония за членство в Европейския съюз.

Всеки път заявявам ясно и всеки път се прокрадват някакви страхове – няма да се направи нищо без българския парламент, това решение трябва да се реши национално. Това правителство и аз няма да направим нищо без подкрепата на българския парламент, увери премиерът.

В отговор на въпрос за появилите се информации, че се подготвя посещение на министър-председателя във Франция, на което да се обсъди, включително с френския президент Еманюел Макрон, перспективата за членство на Северна Македония в Европейския съюз, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заяви: "Не съм видял нищо черно на бяло, но винаги сме открити да разговаряме с нашите европейски партньори, ако имат някакви смислени предложения. Но те трябва да са в рамковата позиция на България. Каквото и да се направи, дори да трябва да се потвърди рамковата позиция на България, това ще мине през българския парламент".

Радев разкри ще има ли среща с Макрон за РСМ и позицията си за еврото

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3110 0

Свързани новини

Водещи новини