Министър Рашков обяви ще има ли масови съкращения в МВР

  • 01 юни 2022 16:15

  • 9355
  • 14
© Булфото

Напоследък се шегуваме, че МВР е станало министерство на всичките работи, но все още не можем да извършваме фито-санитарен контрол на ГКПП "Капитан Андреево". Там наистина няма какво да направим. Можем да спомогнем и правим всичко възможно за по-бързото преминаване на тировете. 

Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския по време на изслушването му в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.  

"В МВР не са необходими само заплати, но и технически средства и ние не чакаме само актуализацията на бюджета, но вече работим по тази тема. Започнало е оборудването на разследващите структури в МВР с нови компютри. Там нещата ще се случат на 100% и следват другите структури в министерството. Само повишаването на заплатите, без да се вземе предвид нужното ново обордуване и техника, ме кара да мисля, че няма да бъдем актуални. Ще имаме актуален бюджет, но ние няма да сме актуални. Решили сме да подменим и автопарка, защото по този начин ще намалим и дадени разходи. Ние искаме да използваме ефективно състава на МВР. Чуват се изказвания, че ще има закриване и ликвидиране на дадени структури. Не, такова нещо няма да има. Категоричен съм. Ние искаме там, където е раздут щата, да го пренасичм към места, където кадрите не достигат. Да, някъде може да има закриване на приемна примерно, но в никакъв в случай не може да се говори за закриване на районни управление. Напротив, откриват се нови районни управления. Последното такова ще е в Резово, за да реагираме бързо на евентуален мигрантски натиск. В момента такъв натиск няма, има само отделни слуачаи на незаконно преминаване на българо-турската граница. Отново ще повторя, че от доста време нямаме мигрантски натиск, какъвто изпитвахме миналата година", отговори на депутатски питания министър Рашков.  

Започват съкращения в МВР

"Пресилено би било да говорим за масови съкращения. Тази тема сме я коментирали и друг път тук. Целта ед а се направят реформи в МВР, които разбира се включват и кадрите. Няма как да говорим за масови съкращения. В последните години щатните бройки непрекъснато намаляват и не съм чул някой да говори за масови съкращения. В момента щатните бройки са 49 788. Не можем да говорим за уволнение на някой просто ей така, защото не ни харесва. В момента говорим за хора, които са в надпенсионна възраст по Закона за МВР и Закона за държавния служител. Няма масови съкращения, няма. Искаме да изградим една по-добра организация на работа на МВР, като включва реформи, но без да говорим за масови съкращения. В момента в МВР чиновническите бройки надхвърлят над 30%. В никое друго министерство няма толкова висок процент. Говорим за пренасочване на кадрите на други места, където има по-стра нужда от хора и вече имаме такава заявка. Това не е масово съкращение. Масови съкращения няма да има и няма да допуснем", категоричен бе вътрешният министър. 

Повече от 300 украинци потеглиха днес с извънредна влакова композиция от Варна

"Средствата, с които ще настаняваме и подпомагаме украинските бежанци в бази на МВР, са европейски. Минимални са средствата от държвния бюджет. Естествено, че мислим и за нашите служители, които искат да почиват на базите. Искам да уточня, че в базите на МВР има минимален брой украински бежанци. Към момента няма недоволни служители, на които да им е отнето правото да почиват", разкри Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.  

Задържаха трима автокрадци в Пазарджик

"Няма ръст на кражбите на коли у нас и украинските бежанци нямат никаква връзка с тази тема. Напротив, тенденцията е обратна - има спад на автокражбите. Колегите се справят и ми се струва, че в края на годината ще отчетем едни много по-добри резултати и по-голяма разкриваемост на този вид престъпления. С украинските бежанци имаме няколко тежки престъпления, но те са насочени от украинци към украинци и от украинци към граждани на Молдова. Става въпрос за грабежи и служителите на МВР разкриха тези престъпления", отговори министър Рашков. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9355 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
морски

2022.06.01 | 20:34

14
Не виждам коментара си Итук ли има цензура .

2022.06.01 | 20:11

13
Да му го набия в устата на пияната манерка
Мери

2022.06.01 | 20:09

12
Злобните и завистливи българи се радват на такива новини. Глупаци - утре ще ви уволнява вас. По американски , вече дори не се водите вънв фирмоте като служители. Вече сте ресурс под номер и без значение до кога.

2022.06.01 | 19:28

11
НАЗДРАВЕ
Хм

2022.06.01 | 17:08

9
Нямам нищо против да се увеличават заплатите но обикновените хора как да си плащат тока. А този ще купува компютри. На гол тумбак чифте пищови

2022.06.01 | 17:14

10
Ми ходи да работиш ? Ако ти дават малко сменяй работата. Това не е по соца всичко да е държавно ис със законд а се вдигат заплати. Ако сферата ти не плаща достатъчно сменяй сферата. В момента има над 30 000 свободни работни места и няма кой да ги запълни.
И

2022.06.01 | 17:05

8
Значи такал Парите които обещахте да се увеличи минималната заплата няма да влязат обаче ще си повишите заплатите. Въпроса е защо им се дават тези пари. Полицаите не са глупаци. Ако трябва да вземат и преписват личните данни на стачкуващи това което се очаква масово то трябва да им се плати за беззаконието

2022.06.01 | 17:00

7
Гръм да те порази! Торнадо да те отнесе в москва! Путин да те инквизира, боклук!
ШИБАМ ЧЕРВЕНИ ЛУМПЕНИ

2022.06.01 | 16:58

6
ПИЯНДЕТО НЕ ЗНАЕ КОЛКО УКРАИНЦИ СА ВЛЕЗЛИ В БЪЛГАРИЯ И КОЛКО СА ОСТАНАЛИ ....МААААЙЙЙКОООУУУ ....
плевен

2022.06.01 | 16:56

5
я се махай бе цървул
ШИБАН

2022.06.01 | 16:48

4
ЕЙ ШИБЪН ПИЯНИЦОООО

Добави коментар

Водещи новини