Йордан Цонев: Антиинфлационните мерки са закъснели и нямат фокус

  • 18 май 2022 13:58

  • 515
  • 6
Йордан Цонев: Антиинфлационните мерки са закъснели и нямат фокус
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Антиинфлационните мерки са закъснели и нямат фокус, не са достатъчно ясно таргетирани и с ясни цели, които да отговарят на ситуацията, в която се намира в момента страната. Това коментира пред журналисти в парламента заместник-председателят на парламентарната група на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Поводът за коментара са обявените в Министерския съвет пакет от антиинфлационни мерки.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Цонев заяви, че по-голямата част от мерките са насочени към потреблението и към компенсиране на инфлационните ефекти. Според заместник-председателя на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с липсват мерки в селското стопанство в условията на световна продоволствена криза, липсва и диалог с опозиционните партии. 

"Най-лошо впечатление в тези мерки ни прави отсъствието на селското стопанство, което трябва да бъде най-ясно застъпено", заяви Цонев. По думите му в Испания, Италия, Германия има огромни пакети, насочени приоритетно към сектора.

Той съобщи, че от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с са имали среща с всички браншови организации от селското стопанство. "Имаме абсолютно готов пакет от мерки. Чакаме да се отвори бюджетната процедура, защото те засягат бюджетни разходи. Няма никакво желание от страна на правителството да води диалог с опозиционните партии, с браншовите организации", коментира Цонев.

Относно заявеното намерение от страна на представители на управляващата коалиция да внесат законопроект за облагане свръхпечалбата на електроенергийните дружества, Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на коментира, че законопроектът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, който е внесен, не се допуска за разглеждане в пленарна зала. "Преписаха го и искат да подкрепим техния. Първо трябва да отговорят на въпроса защо дори разговори не проведоха. Ние да не го правим това за нас, правим го за хората. Това е отказ от диалог в условията на криза. Усещане за самодостатъчност за управляващите. В такава криза никой не си позволява да действа сам", заяви депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Кабинетът обяви безпрецедентен пакет от мерки в помощ на българските граждани

Последвайте канала на

Константин Тодоров
515 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.05.18 | 18:39

6
toz predatel trebva da nosi 4alma i da ne nosi balgarsko ime ioskan trebva go krastim prodade si du6ata na ba6ibazuka

2022.05.18 | 18:38

5
i ti si golqm kradec dan4o i tvoia red 6te doide 4ekame samo da stane voinata i vav bg i ve po4vame dps gerb patrioti vsi4ki 6te ve slojim na mesta kadeto trebva6e da ste do sega

2022.05.18 | 18:25

4
Тая мисирка видя че ще правят нещо и реши и тя дасе обади,,къде беше досега бре.
фен

2022.05.18 | 16:19

3
ти си безвъзвратно закъснял мента!!
????

2022.05.18 | 14:50

1
А,нещо за КОРУПЦИЯТА,БОРБАТА с нея,"другарю" Цонев?!
Те са свързани

2022.05.18 | 15:20

2
Безвъзмездно.Не чакай отговор от престъпник.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини