Туск смени ръководството на службите в Полша

  • 20 декември 2023 07:05

  • 772
  • 1
Туск смени ръководството на службите в Полша
© Novini.bg/Canva
Слушай новината Слушай новината

Седмица след като новото полско правителство положи клетва, премиерът Доналд Туск смени цялото ръководство на разузнавателните служби на страната. Партиите в сегашното правителство обвиняват своите предшественици, че са използвали структурите срещу политическите си опоненти.

Всичко по темата:
Антикризисните мерки на кабинета Петков 154

Сменено е ръководството на вътрешното разузнаване и на върховния антикорупционен орган в Полша. Новият премиер също така обяви, че скоро ще назначи наследник на началника на полицията - това е най-висшият униформен в системата на вътрешното министерство.

ЕС размрази 5 млрд. евро на Полша, докато новото правителство работи за възстановяване на върховенството на закона

Сегашният - генерал Ярослав Шимчик стана обект на подигравки точно преди година, когато в сграда на полицейското управление предизвика изстрел от гранатомет, подарен му от украински колеги.

Доналд Туск оглавява проевропейски трипартиен алианс, който спечели парламентарните избори в Полша през октомври. С победата му беше сложен край на осемгодишното управление на националистическата и популистка партия "Право и справедливост".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
772 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.20 | 10:34

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини