Министър Генчовска ще участва в Срещата на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО

  • 06 април 2022 20:06

  • 454
  • 3
Министър Генчовска ще участва в Срещата на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Министър Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент ще участва в Срещата на министрите на външните работи на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 6 и 7 април в Главната квартира на НАТО в Брюксел, съобщават от пресцентъра на Външно министерство.

По време на форума министрите ще обсъдят необходимостта от засилване на подкрепата за Украйна, отговора на НАТО на продължаващата руска военна инвазия, както и следващата Стратегическа концепция в контекста на подготовката за Срещата на върха на НАТО в Мадрид, 29 – 30 юни 2022 г.

Генчовска за изказването на руския посланик: Вмешателство във вътрешната ни политика

Съюзниците ще разгледат и възможностите за допълнителна подкрепа за уязвимите партньори Грузия, Молдова и Босна и Херцеговина. В срещата ще вземат участие и Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката за сигурност Жозеп Борел, както и партньорите Украйна, Грузия, Швеция, Финландия, Австралия, Нова Зеландия, Република Корея и Япония за обсъждане и на глобалните предизвикателства пред сигурността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
454 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.04.07 | 05:00

3
ВСИЧКО ПОСКЪПНА СЛЕД ПУТЛЕРСКОТО НАСИРАНЕ В УКРАЙНА ! ПУТЛЕРИСТИТЕ КОМУНИСТИТЕ – В ЛУДНИЦАТА !

2022.04.06 | 20:57

2
СНИМКИ ОТ СПЪТНИЦИ С ДАТИ ДОКАЗВАТ, ЧЕ ТРУПОВЕТЕ НА МИРНИ ГРАЖДАНИ ПО УЛИЦИТЕ НА КИЕВСКОТО ПРЕДГРАДИЕ БУЧА СА ДЕЛО НА ПУТИНСКИТЕ МАРОДЕРИ. ОТ ФРАНЦИЯ И ОТ ДРУГИ СТРАНИ СЕ СТИЧАТ КРИМИНАЛИСТИ – ПАТОЛОЗИ ЗА ПОДГОТОВКА НА ОБВИНИТЕЛНИТЕ МАТЕРИАЛИ ЗА СЪДА НА ОБЩЕСТВОТО НА НАРОДИТЕ. ВСЕКИ ТРЕТИ ОКУПАНТ ОТ БРИГАДАТА НА БУЧИНСКИТЕ ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ Е ВОЮВАЛ В СИРИЯ.
жоро

2022.04.06 | 20:31

1
Какьв министьр е това недоразумение?

Добави коментар

Водещи новини