Теодора Генчовска ще участва в редовното заседание на Съвета „Външни работи”

  • 20 март 2022 15:54

  • 428
  • 0
Теодора Генчовска ще участва в редовното заседание на Съвета „Външни работи”
© МВнР
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи Теодора ГенчовскаТеодора ГенчовскаТеодора Генчовска е завършила Съвременна история в Софийския университет „Свети Климент заминава днес за Брюксел, където ще участва в редовното заседание на Съвета „Външни работи” (СВнР) на 21 март 2022 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

На него външните министри на държавите - членки на ЕС ще обсъдят предприетите до момента действия на ниво ЕС в отговор на руската агресия срещу Украйна, както и евентуални бъдещи мерки, с оглед развитието на ситуацията.

След края на редовното заседание на СВнР се предвижда и съвместна сесия на министрите на външните работи и министрите на отбраната на държавите - членки на ЕС, по време на която ще бъде обсъден и евентуално одобрен Стратегическия компас.

Министър Генчовска: ЕС и НАТО са обединени, както никога преди

В рамките на форума ще бъдат проведени и редица срещи, на които ще се обсъдят актуални въпроси от областта на външната политика в и извън страните от ЕС.

​Преди началото на СВнР, министър Генчовска ще участва в организирана от Гърция закуска на външните министри на държавите - членки на ЕС с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини