ДПС поиска изслушване в парламента за оперативните програми от новия програмен период

  • 02 март 2022 09:42

  • 293
  • 0
ДПС поиска изслушване в парламента за оперативните програми от новия програмен период
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Парламентът продължава обсъждането на второ четене на промените в Закона за водите по предложение на „БСП за България“. С измененията Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) преминава към министъра на околната среда и водите.

Днес е първата сряда от месеца и точките в дневния ред се предлагат от парламентарните групи. Освен от левицата, е постъпило предложение и от "Демократична България" народните представители да разгледат на второ четене изменения в Закона за защита на потребителите, както и от "Продължаваме Промяната" – за обсъждане на първо четене на промени в Закона за предучилищното и училищното образование.
От ГЕРБ-СДС искат парламентът да обсъди предложението им за въвеждане на компенсаторен механизъм в пълен размер за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар на вероизповеданията, общините, социалните структури, образованието, здравеопазването.

Каримански потвърди, че ще е номинацията на ИТН за управител на БНБ

В програмата за седмицата е още прекратяване на пълномощията на народния представител от "Има такъв народ" Венцислав Петков, както и първото четене на изменения в Гражданския процесуален кодекс, внесени от "Възраждане". В петък от 9:00 часа е предвиден блицконтрол с участието на министър-председателя и вицепремиерите и редовен парламентарен контрол от 11:00 часа. 

Джевдет ЧакъровДжевдет Чакъров Джевдет Ибрям Чакъров е роден в Асеновград. Завършва Медицинския университет в Пловдив със (ДПС) поиска изслушване на вицепремиера по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев за оперативните програми в новия програмен период 2021-2027 г. Той отбеляза, че отдавна са поискали такова изслушване, но не се е състояло. Няма никаква информация за степента на готовност на тези програми, посочи Чакъров и призова за провеждане на дискусия, при която да се постигне надпартиен консенсус. Очакваме изслушването да бъде включено в дневния ред, допълни депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини