Тошко Йорданов за "усещането за предсрочни избори": Христо Иванов не се слави като добра врачка

  • 13 февруари 2022 14:53

  • 6979
  • 33
Тошко Йорданов за "усещането за предсрочни избори": Христо Иванов не се слави като добра врачка
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Аз също мисля, че увеличението в бюджета за култура е малко, въпреки че ние сме част от управляващата коалиция". Това каза в интервю за БНР Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., председател на парламентарната група на "Има такъв народ" и председател на Комисията по култура и медии.

"Логично е да получим критики, особено предвид заявките, които направихме в началото на коалиционните преговори. Уверението, което имаме, е, че когато се предвижда актуализация на бюджета в средата на годината, ще бъде увеличен бюджетът на сектор "Култура“, тоест там да се получи още едно увеличение. Няма смисъл да лъжем хората. В момента има пари, колкото има. Своеобразно на тези пари има направени определени разпределения. Между двете четения на бюджета, ще се опитаме да оптимизираме някои разходи и да ги пренасочим от едно място на друго, защото някои сектори и някои институти не са добре финансирани", заяви Йорданов.

"Хората от БАН са си прави да искат по-голямо финансиране за наука, то не е логично да се отделят толкова малко пари за наука. "Ние вече лобираме в полза на БАН. Професор Андрей Чорбанов, който работи в БАН, е точно от другата страна на барикадата и той активно лобира в тази посока. Знам, че е водил разговори с председателя на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански, знам, че там се работи по решение още сега. Не искам да се изказвам неподготвен в сфера, която не е моята, но знам, че активно се работи в тази посока и се надявам да не се стигне до протести", посочи той.

Председателят на Комисията по култура и медии коментира и изказването на Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, че има усещането, че ще има предсрочни избори: "Господин Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския не се слави като добра врачка, както се изрази веднъж на едно участие министърът на спорта, така че е добре човек да не се доверява на неговите усещания. Да не се връщам на това какви усещания имаше той в предния парламент, които се оказаха доста необосновани, да не употребя някоя по-силна дума, че сме коалиционни партньори, така че не е хубаво да се вярва на усещанията на господин Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския. Напротив - коалицията работи доста добре".

"Замисляме реформи в СЕМ и в момента ги обсъждаме с коалиционните партньори, юристите работят, така че когато сме готови, ще кажем", обясни председателят на Комисията по култура и медии: "Моето лично мнение е, че няма нужда от Съвета за електронни медии, но трябва да видим чисто законово как стоят нещата, най-малкото трябва да бъде реформиран. В момента той работи повече като политическа бухалка, отколкото като регулаторен орган".

ИТН и ДБ застават зад премиера Кирил Петков, обявиха депутати

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6979 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар

2022.02.13 | 15:10

1
ТОШКО МАЙМУНАТА ОБАЧЕ СЕ СЛАВИ КАТО ЦИГАНСКА ВРАЧКА
тошко палячо

2022.02.13 | 15:12

2
предател и продажник, патеричка на канадеца слуга на чужди интереси... вие изпълнявате ролята на шкембе воеводата и далаверко в кабинета буци 3, ама сте на хранилката... Иначе кво става с мажоритарните избори, с левче субсидия и така нататък точки от референдума, нали затова ви вкарахме в парламента... не да си лапкате високи заплатки

2022.02.13 | 16:44

10
Жалко ако някога си вярвал на тия ла*нари и на слепия плешивец и неговия сол т*шак Тошко африкански…най големите болклуци и чалгари са тия! Само лъжи лъжи и манипулиране на простия народ…който е прост благодарение и на тях с кючеците им и олигофренското им предаванце
баба гицка

2022.02.13 | 15:26

3
тошко лъжеца, мислите само как да открадните от бюджета
Черепа като си прехвърли…

2022.02.13 | 15:32

4
Всички парички в офшорките тогава ще има. Първо трябва да освободите Гешев. После да назначите нов. И чак тогава

2022.02.13 | 15:44

5
Мръсен червен помияр да пукнеш дано

2022.02.13 | 16:03

6
няма да минат 4% и Христо Иванов с ДБ отиват при ИСМВ

2022.02.13 | 16:33

7
ОЛИГОФРЕН!!!!!
Личо

2022.02.13 | 16:38

8
Първо се окъпи, подстрижи, облечи прилично с чисти и изгладени дрехи и тогава давай интервю. Иначе всичко знаем, че си просто Тошко Африкански с ограничени умствени способности.

2022.02.13 | 16:41

9
Тошко…П*дал шиб*н да го навра на жена ти и на майка ти оставка нагледци гнусни
oo

2022.02.13 | 16:54

11
toshence bre zashto vracka i decata ot detskata gradina znaiat tce vi preblijava kraiat vremeto vi svarshi.

Добави коментар

Водещи новини