ИТН входират законопроект за личната помощ

  • 19 януари 2022 11:39

  • 425
  • 0
© NOVINI.BG

През последните години управлението на ГЕРБ не правеше промени в Закона за личната помощ. Битката на майките на децата с увреждания продължава вече повече от 2 години, като знаем за техните протести в Триъгълника на властта. Днес сутринта входирахме Проект за изменение и допълнение на Закона за личната помощ. Крайно време е майките на децата с увреждания да получат своето, за което толкова много се борят. Това заяви пред журналисти депутатът от ИТН Станислав Балабанов, предаде репортер на novini.bg

По думите му мотивите към тези промени са, че се цели да се осигурят по Конституция грижите за хората с увреждания. "Запазени са част от измененията, които оптимизират дейността на механизма чрез ограничение на часовете за грижа до 12 часа в делничен ден и до 8 в уикенд. Въведение са и механизми, целящи отпадане дублирането на услуги в общността с механизма за лични помощ, допускаща ползването на заместваща грижа", каза още Балабанов.

Проф. Чорбанов: ИТН е лоялен партньор на коалицията, няма да свалим управлението, защото имаме противоречия

Ще се премахнат рестриктивните регламенти и ще се ограничат злоупотреби, каза още той.

От ИНТ са категорични, че искат да сведат до минимум злоупотребите, да се улесни кандидатстването чрез ясни и точни правила.

"Надяваме се на конструктивен диалог от политическите ни партньори и този входиран законопроект да се превърне в закон", обясни още депутатът от ИТН.

Последвайте канала на

Калина Христова
425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини