Проф. Радулов: Гешев от доста отдавна отказва да завежда дела, до които водят разследванията на МВР

  • 13 декември 2021 18:17

  • 5024
  • 8
Проф. Радулов: Гешев от доста отдавна отказва да завежда дела, до които водят разследванията на МВР
© БТВ

Има една здрава основа за пълен мандат и на правителството, и на парламента. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов.

По думите му нулевата корупция е непостижима цел, но цел, към която всички трябва да се стремим. Корупция винаги ще има, въпросът е хората да я усещат по възможно най-незасягащия ги начин, заяви той.

Проф. Радулов посочи, че не вижда нито в перспектива, нито сега противоречия между президента и новия кабинет.

Противно на мнението, че събирането на експерти от различни партии не е добро, това, че различните партии са предизвикани да управляват отделни министерства, ще доведе до конкуренция между тях. Хората са уморени от служебното правителство, което наистина има ограничени правомощия, и очакват подем във всички сфери. Този подем според мен ще се осъществи в това състезание, коментира той.

Избраха Кирил Петков за министър-председател, 134 депутати одобриха и новия кабинет

По думите на експерта по национална сигурност главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във доста продължително се отказва да завежда дела, до които водят разследванията на МВР. Това беше особено очебийно по време на изборите и доведе до отказа на вътрешния министър Бойко Рашков да направи съвместен щаб с прокуратурата. Питам се защо ДАНС се съгласиха да направят такъв съвместен щаб с прокуратурата. Настоящият началник на ДАНС трябва да бъде сменен. Той идва от там, откъдето идва и предишният началник. Той е креатура на предишното управление, отбеляза проф. Николай Радулов.

Той коментира и твърдението на държавното обвинение, че е оказван е натиск от МВР върху прокурори за делото за пране на 53 млн. лева, предназначениз а строителството на магистрала "Хемус".

Много се надявам, че полицаите не са оказвали натиск. В същото време съм убеден, че прокурорите са направили всичко възможно да осуетят разпитите на свидетеля, заяви проф. Радулов.

Прокуратурата се оплака от "безпрецедентен" натиск по делото за АМ "Хемус"

Той уточни, че според него като служебен вътрешен министър Бойко Рашков се е справил със задълженията си. Той се справи с безкрайните фалшификации и наглото купуване на гласове което организираше предишното управление. По тяхно време това, което се случваше, беше репресия и запушване на устата на всеки инакомислещ, каза още проф. Николай Радулов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5024 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Боби

2021.12.14 | 21:21

7
ЕЙ,МИЖИТУРКО,АКО СИ ТОЛКОВА ДОБЪР, ЗА КОЛКОТО СЕ ПРЕДСТАВЯШ С ТВОЕТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ,НЯМАШЕ ДА ТЕ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ С-ТА.ВИЕ СТЕ НИЩО ПРЕД ГЕШЕВ И ЦАЦАРОВ.ТВОЕТО МНЕНИЕ Е НА ЧОВЕК ОТ ДС.
Кку

2022.01.04 | 21:46

8
Комунистче педераст евнух
ГЕРБ ПО ЗАТВОРИТЕ !

2021.12.13 | 18:41

1
Рашков винайба и ще вийбе докато мърдате , докато сте живи в затвора !

2021.12.14 | 00:56

6
Рашков ще продължи да ве праска с 350.
Цв.

2021.12.13 | 21:41

5
Исках да кажа Познавам те, беше приятел с брат ми и сте доста по-големи от мен. Спомни си летата в Бургас, може да се сетиш нещо.
Цв.

2021.12.13 | 21:37

4
Уважаеми Николай Радулов! Не ме разочаровай! Пожелавам те от много години - Бургас. Познавах семейството ти, майка ти Дана, баща ти Стефан и..... Това беше цвета на интелигенцията.Нищо, че беше в номенклатурно време. Но сега ти ни връщаш към старите служби, които обаче въобще не са спирали да работят.

2021.12.13 | 20:06

2
Още един от ДС

2021.12.13 | 20:28

3
Един от мухльовците от ДС

Добави коментар

Водещи новини