Христо Терзийски с коментар той ли е разследваният за участие в банда бивш полицейски шеф

  • 15 декември 2021 11:50

  • 4451
  • 0
Христо Терзийски с коментар той ли е разследваният за участие в банда бивш полицейски шеф
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

От бивши колеги разбрах, че Министерството на вътрешните работи е публикувало едно съобщение, което най-вероятно касае проверка на "Вътрешна сигурност". По така изготвеното съобщение виждам, че се касае за бивш служител на Главна дирекция "Национална полиция" във връзка с извършена проверка. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в, предаде репортер на Novini.bg.

По-рано днес от вътрешното ведомство съобщиха, че ръководители от националната полиция са били разследвани от "Вътрешна сигурност" в МВР като организирана престъпна група в периода 2018-2020 г. Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство през януари 2021 г., а сега "Вътрешна сигурност" обжалва прокурорския акт, уточняват от МВР. 

Искам категорично да заявя, че не ми е известно срещу мен да е правена някаква проверка, не знам за какво може да бъде водена такава проверка, не съм викан в Дирекция "Вътрешна сигурност", за да бъдат правени някакви проверки, да бъдат снемани обяснения от мен. Категорично искам да заявя, че това съобщение на МВР е продължаване и разпалване на започналата война между МВР и прокуратурата. Такава война, такива битки могат да бъдат в полза единствено на бандитите, подчерта Терзийски.

МВР: Бивш полицейски шеф, сега депутат, е разследван за участие в банда

Попитан разпореждал ли е някога подслушване по разследването за организирана престъпна група, депутатът от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Младен Маринов коментира: "Министърът на вътрешните работи не разпорежда подслушване. Дирекция "Вътрешна сигурност" е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи – получава сигнали и ги разпределя по компетентност към компетентните дирекции. Искам да потвърдя, че тази война между МВР и прокуратурата ще доведе до вдигане ръста на престъпността. Най-вероятно това ще е проблем и за служителите на МВР, и за служителите на прокуратурата да работят и да си взаимодействат така както го изисква високо ниво на борба с престъпността".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4451 0

Свързани новини

Водещи новини