Избраха Кирил Петков за министър-председател, 134 депутати одобриха и новия кабинет

  • 13 декември 2021 16:02

  • 26873
  • 203
© Булфото

Днес се проведе извънредното заседание на Народното събрание. Депутатите гласуваха новия кабинет. 

Със 134 гласа "за" избраха Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически за министър-председател на България. Против гласуваха депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и "Възраждане". Няма въздържали се. 

Булфото

Парламентът одобри и структурата на новия Министерски съвет - 134 "за", 104 "против". 

Булфото

Народното събрание избра и Министерски съвет на Република България. Разпределението на вота се запази - "за" гласуваха 134 депутати, "против" - 104. 

Малко след 16:20 часа новото правителство положи клетва пред Народното събрание. 

 

Ето и какво каза Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически в началото на заседанието:

"Днес е важен ден да продължим промяната – промяната на мисленето и промяната на управлението. Трябва да работим заедно. Заедно с четиримата коалиционни партньори дадохме старт на политиките, които са нужни за промяната", заяви Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, обръщайки се към българите и сънародниците ни в чужбина. 

Сред приоритетите на правителството ще са намаляване на цените на тока за битовите потребителите и бизнеса. Петков обяви, че гръцката газова връзка ще е основен приоритет на кабинета. Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заяви, че трябва да се преборим с КОВИД кризата, за да не удари следващият вариант бизнеса и икономиката. "Трябва да се ваксинираме доброволно, това е единственият вариант да не пълним болниците, да работи икономиката, да не затваряме децата вкъщи."

Усмихнат, решителен и позитивен: Кой е бъдещият премиер на България?

Той обяви, че всички в Министерски съвет трябва да има "зелен сертификат", а това ще е и първата му заповед. "Не може в малкия ресторант на ъгъла да се влиза със сертификат, а в МС не", категоричен бе той. 

Булфото

 Мотото на правителството ще бъде "нулева толерантност към корупцията, към всеки един лев, изхарчен неправомерно, непрозрачно", заяви Петков.

Сред останалите приоритети на новото управление ще е да няма нито един човек над закона: МВР ще има една основна цел - да няма един човек над закона, никой да не се чувства, че ще остане безнаказан. 

"Контролът на националните финанси и еврофондовете ще бъде даден на заместник министър-председателя и министър на финансите Асен Василев", посочи още Петков. 

Според Петков трябва да се постигне съдебната реформа, а Иван Гешев не се е справил добре на поста си: "Нямаше никакви резултати от прокуратурата по КТБ, а какво да кажем, когато от САЩ ни налагат санкции по Магнитски. Реформата в прокуратурата трябва да стане факт", зарече се съпредседателят на "Продължаваме промяната". 

ПП представи състава на бъдещия кабинет, Бойко Рашков остава в редиците

Митичният тунел под Шипка да стане реалност, да построим "Хемус" законно, нови мостове над Дунав, постави още като задачи Петков на бъдещите министри. Той се обърка, и обяви, че ще бъде построен пътя Ботевград-Шумен, а след повикване от зала се поправи на Видин.

Една дестинация - 100 преживявания, е сред приоритети за туризма в България. Екологията, според Петков, е основна за развитието на туризма. 

Ако гласувате този състав на МС, обещавам да съм министър на всички българи, зарече се Петков. Няма да има кмет или община, който да няма приоритет за инвестиционните проекти. И няма да има разграничения, обеща съпредседателят на "Продължаваме промяната". 

"За министрите - ще бъда пръв между равни. Ние сме отбор", обяви Петков и призова и коалиционните партньори, и опизицията да подкрепят това правителство: "След 4 години България ще е по-хубаво място."

Следващото заседание е насрочено за 15.12 (сряда).  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
26873 203

Свързани новини

Коментари 203

Добави коментар
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2021.12.14 | 03:14

203
Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, пeдeрaст, пeдeрaст, пeдeрaст, УУУУУУУУУУУУУ: uni.su/pJmb7A
✞❤Бай Пешо от Черешките❤

2021.12.14 | 03:13

202
Овца СЪБУДИ СЕ! Сега задължително ваксиниране в Австрия, малко след това идва задължителното ваксиниране в България! Österreich auf der Strasse bei der Mega Demo Wien am 11.12.2021: uni.su/0wnUIz
†Змeй Гopянин oт Бaндитcка Bиeна

2021.12.14 | 03:12

201
Австрийският народ се бори за свободата си, против задължителните ковид-ваксини-отрови, а БГ-ОВЦЕТЕ ще си мрът покорно-набодени по домовете си, вместо на барикадите! Mega Demo Wien am 11.12.2021. Abschluss-Kundgebung am Heldenplatz: uni.su/Qr24WY
Кристина-хотел Принцес

2021.12.14 | 03:11

200
Wald Drache-Fick die Polizei[I]: uni.su/3VSvr0 Wald Drache-Fick die Polizei[II]: uni.su/o7q3gs Wald Drache-Fick die Polizei[III]: uni.su/H1E7Z3 Wald Drache-Fick die Polizei[IV]: uni.su/altE2R
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ до Бай Пешо

2021.12.14 | 03:00

199
Вежди Рашидов е човака за мокри поръчки на Боко-Канибала! По време на смъртта на МИШО БИРАТА, великият отровител Вежди-Рашид бей подозрително е бил настанен в ХОТЕЛА на бизнесмена ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ “ПРАВЕЦ РИЗОРТ“ и е обитавал СЪЩИЯ ЕТАЖ като Бирата само през няколко номера от стаята където Бирата е намерен починал от СХОДЕН загадъчен инфаркт като турския президент ЙОЗАЛ Вежди-Рашид бей е твърде близък с бизнесмена КГБеец Златев и 2та са братя по МАСОНСКА линия,ЗЛАТЕВ е известен скъперник -милионер но за своя брат по масонска линия не се скръндзи и се бърка дълбоко в джоба и го финансира ЩЕДРО ,давайки му тлъсти суми за кичозни пластики . Най известната бронзова пластика на Веждито е гигантски 5 МЕТРОВ стълб с десетки ключета/символ на тайните и задкулисието/ и голяма пирамида с 1 око с лъчи от бронз с изразена МАСОНСКА символика всевиждащото око на Луцифер изтипосана пред хотел “ХЕЛИОС“ в к-кс Сл.Бряг собственост на В.ЗЛАТЕВ струваща над 1 милион лева: uni.su/xhQZGP
☠Peз Глaвинчeв☠

2021.12.14 | 02:59

198
☞Гнуcнaтa бoлшeвишкa твaр КOПEЙКИН НAКОЛ!☜ ☞Побег из Гулага 2001: uni.su/4YOQUc
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ до Бaй Пeшо

2021.12.14 | 02:48

197
Факт! Отровите са твърде популярни в масонските братски общества. Вежди-Рашид ефенди е велик мастьр отровител! На 15.04.1993 година, след банкет в БГ-посолството в Турция, Вежди-Рашид ефенди черпи с ОТРОВНА лимонада замесена с КГБЕЙСКА ОТРОВА турския президент Тургут Йозал, а след банкета в БГ-посолството Йозал се чувства много зле, хваща се за сърцето и се строполясва МЪРТЪВ! Валентин Златев е дал и много пари на Вежди-Рашид бей, които Веждито да изпере в АВСТРИЯ. Например Вежди-Рашид бей да си спретне една кооперацкика в кв.ИЗГРЕВ, гнездото на ДС служителите и любим квартал на циганина-престъпник Цветан Цветанов с 6те апартамента, сина-сводник-трафикант на Вежди-Рашид бей да си спретне едно хотелче в австрийските АЛПИ, пълно с отвлечени момичета-робини с цел принудителна проституция, и да скъта някое евро в австрийски банки перящи руски мафиотски капитали: uni.su/xhQZGP
✞❤Бай Пешо с ладата❤

2021.12.14 | 02:47

196
В Словения избухва скандал след разказа на медицинска сестра, че има различни ваксини за COVID, едни са за народонаселението, а други с физиологичен разтвор за елита, флаконите се различавали по определени цифри. Фокус-бокус или как в действителност се уж-вaксинира върxушкaта: uni.su/RleCS7
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2021.12.14 | 02:46

195
Овчаря строил стадото овце пред обора и заедно с помощниците си започнали да вкарват агнетата едно по едно, за да ги дамгосат. Нямало значение дали агнето е възрастно или малко. Всички трябвало да се дамгосат, за да се знае, че са негови. Та и с раята-българска същото.
ミ●﹏☉ミПрoфeсoр Дeриoвчeв oт Пoпoвo •••

2021.12.14 | 02:45

194
☻☺Две овце, черна и бяла си говорят в дc-милициoнeрския клoзет-БГ. ☻Черната току-що пробудила се овца казва на бялата: 卐– Да знаеш, че тези дc-милициoнески гaдoве от АБпФК-котилото, ни хранят само за да ни доят, стригът, и накрая да ни теглят ножа, да ни направят на пастърмъ, и да ни изядат! ☺Бялата ЗОМБИ-СОЦ-ОВЦА и отговаря: ☭– Ех и ти ТЪПА ОВЦА с ОВЦА, с твоите конспиративни теории, вече цялото стадо БЛЕЕ срещу теб, пии си хапчетата МЪ!

Добави коментар

Водещи новини