Журналист: Ще има противопоставяне в самата коалиция, защото всеки ще иска да има надмощие

  • 13 декември 2021 08:30

  • 1659
  • 8
© Кадър Nova

Това е продължение на двувластието, в което живеем. Ще се научим, че сами трябва да се ориентираме в истината. Институциите очевидно не могат да се разберат по между си. Това е среда, в която избуява постистината. Нашите институции живеят в режим на тежък конфликт. Това заяви Харалан Александров в студиото на сутрешния блок на Nova по повод конфликта между МВР и Прокуратурата.

По думите на Калина Влайкова съдебната реформа ще се случи трудно.

„Страшно е, че институциите се налага да си говорят пред медиите. Допускам, че колегите от ГДБОП имат известни основания. Трябва да има бързо, ефективно разследване“, каза Алексей Пампоров.  По думите му има възможност за бързо производство.

Според Влайкова ще има яростно противопоставяне на няколко фронта – по линия на управляващи и опозиция, както и противопоставяне вътре в самата коалиция, защото всеки ще иска да има надмощия: „Може да направим извод и на базата на приложенията за коалиционното споразумение. Май няма съгласие по много неща, разбирателствата не са на 90%, както ни се каза. Надявам се да намерят единомислие“.

Александров смята, че има шанс споразумението да проработи. По думите му голямата тема на обществото е „оцеляване“: „Наследството на служебното правителство е много тежко. Няма съмнение, че България ще е под силен международен натиск“.

"Партиен квартет": Ще има ли стабилен кабинет между ПП, БСП, ИТН и ДБ?

Според Пампоров големият проблем ще бъде здравеопазването, защото има над милион души, които не са здравноосигурени. По думите му нашата учебна програма не е пригодна за дистанционно обучение.

„Има една голяма група хора, които искат това управление да успее. Има и хора, които искат  то да не успее, защото виждат в него загуба на суверенитет и влияние на външни сили“, коментира Александров.

Пампоров припомни, че Жан Виденов също е дошъл, посрещнат с голям ентусиазъм и се пошегува, че „не трябва да се бърза с радост за ново прасенце“. Александров продължи метафората като припомни, че ние отглеждаме прасенца, за да ги заколим скоро след това.

Последвайте канала на

Novini.bg
1659 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
И сините ку.рвета

2021.12.13 | 08:44

1
станаха полит-анализатори. Иди си измий путака, седесарска разпоретино.
долния тикволиз онодан

2021.12.13 | 09:34

6
Що па да не я оближе,ама преди това си трябва сериозна дезинфекция на путърляка,че гербераска шунда много бацили има.
Аа

2021.12.13 | 08:53

4
Искари се да я оближеш, нали, Мунчо :)

2021.12.13 | 08:44

2
Новини.бг - медиен клозет Полуграмотен шизофреник измисля новините тук. Тая мутренска ку.рва пуска позиви в кутиите на софиянци с цинизми за Радев и новата власт.
Леко!

2021.12.13 | 08:52

3
Леко с белото!
Гъзоблизец Храбър

2021.12.13 | 08:57

5
Журнализти, герберасти, педерасти, сте в един и същи строй, заедно в лъжи и гной!
nn

2021.12.13 | 12:22

7
savsem normalno da e taka kato vice na glupakat kiro e osranata ninova tia razturi cialo BSP ta niama da razturi kirco absurd.

2021.12.13 | 13:22

8
Всеки е алчен за кинти, това са евто атлантичеси ценности

Добави коментар

Водещи новини