"Партиен квартет": Ще има ли стабилен кабинет между ПП, БСП, ИТН и ДБ?

  • 10 декември 2021 08:02

  • 2487
  • 0
"Партиен квартет": Ще има ли стабилен кабинет между ПП, БСП, ИТН и ДБ?
© БНТ

Чисто комуникационно се изигра едно "политическо танго", в което се видя опита за създаване на политически кабинет. Нормално е да има напрежение в партиите по тяхната секторна сила. Това заяви пред БНТ политологът Анастас Стефанов по повод предстоящото коалиционно споразумение между ПП, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, ИТН и ДБ. 

"Преговорите бяха предпоставка за силна коалиция. Елементът Борисов обаче още влияе. Желанието за резултатност ще сплоти коалицията. Под ръководството на Кирил Петков и Асен Василев правителството може да изкара дълго време, но ида свърши полезни неща", каза още политологът Слави Василев.

БСП решава дали ще подпише коалиционното споразумение

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" преживяха силни трусове на изборите и за тях коалиция е въпрос на оцеляване, коментира д-р Борислав Цеков, експерт по конституционно право. 

Това ще е най-раздутият кабинет от години насам. В рамките на този "партиен квартет" има сериозен дисбаланс и свръх-власт в една млада партия. Следващите месеци ще са критични, защото новото правителство трябва да докаже, че може да управлява каскадата от кризите, допълни той. 

"По-голяма концентрация на власт от времето на Борисов няма как да има", репликира Слави Василев. Никой не крие, че има четворна коалиция, разкри още политологът. Според Цеков има бягство от отговорност. 

Това ли е коалиционното споразумение?

Ще имаме едно правителство, което ще ходи по "тлеещите въглени" на недоволството на общество. Ценовият шок предстои, съобщи експертът по конституционно право. 

"Първите месеци на кабинета ще са трудни и комуникационно, и как ще се справят при проява на кризи", завърши Анастас Стефанов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2487 0

Свързани новини

Водещи новини