Журналист: Дългите и трудни преговори служат за оправдание на партиите пред избирателите им за влизането в подобна коалиция

  • 10 декември 2021 08:29

  • 1241
  • 3
© Булфото

Имаме нов играч, който е безспорно умен. Бизнес подходът в политиката е добро нещо. Имаме нужда от нещо свежо, нещо отвън и нещо работещо. Това заяви Николай Хаджигенов в студиото на сутрешния блок на NOVA.

„В коалиционната култура има правило: колкото повече са партиите в едно управление, толкова по-важен е парламентът. Тежестта ще бъде в парламента“, каза доц. Стойчо Стойчев.

Според Мира Баджева законодателната дейност ще бъде звеното, което ще бъде по-трудно за координация. Това създава предпоставки за ограничаване на лобизма.

"Партиен квартет": Ще има ли стабилен кабинет между ПП, БСП, ИТН и ДБ?

По думите на Стойчев заявката за нов морал в политиката и съдебната система минава през реформа „от долу“: „Без смяна на манталитета на прокурорите отдолу, какъвто и главен прокурор за сложим няма да има значение“.

Хаджигенов беше категоричен, че само елитите „крадат“. Мира Баджева заяви, че дългите и трудни преговори служат за оправдание на партиите пред избирателите си за влизането в подобна коалиция.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1241 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.10 | 12:22

3
Само елитите крадат? Я се огледай колко черни джипове се търкалят по улиците. Колко аудита, мерцедеси и БМВ-та. Всичко тия 'бизнесмени' би трябвало да поддържат икономиката на ниво поне като в Германия. Но май не е точно така, а селски?
tom

2021.12.10 | 10:23

2
shto za pravitelstvo e tova vav koeto sa slugite na grob ninova hristo i slavco tova e koalicia grob sas pp.
Мара

2021.12.10 | 09:38

1
Ако преговорите са бързи, коментарът е, че има предварителни задкулисни уговорки. Сега пък били дълги и били оправдание за съществуването на коалиция. А, кажи Мира, какво точно искаш да кажеш. Май и ти не знаеш, важното е да се говори на ангро и уж умно.

Добави коментар

Водещи новини