Проф. Дайнов: Рисковете пред новата коалиция са, че при първото сътресение някои от по-старите политици може да истерясат

  • 08 декември 2021 17:45

  • 2146
  • 3
Проф. Дайнов: Рисковете пред новата коалиция са, че при първото сътресение някои от по-старите политици може да истерясат
© Булфото (архив)

Хората, които формират правителство в момента - "Продължаваме промяната" и не само те - са продукт на една културна революция, която протече в България и тя е трайна. Българският народ реши да станем една нормална европейска държава, където хората са приветливи, защото имат експертиза и не се чувстват несигурни. Тази културна революция е основното нещо, което определя политиката оттук нататък. От пролетта на 2019-а година аз усетих, че вече се разместват пластовете в главите на хората. 

Тази констатация направи пред БНР политологът проф. д-р Евгений Дайнов. "Рисковете за новата коалиция са при първото сътресение някои от по-старите политици, които са с по-печално схващане за света, да истерясат и да започнат обичайното политическо поведение - да крещят и обвиняват. Това е рискът, но те са под огромна преса, защото резултатите от изборите ясно показаха какво иска народът - прилично управление, което да сложи край на ерата на грубиянщината и на кражбите", коментира още той. 

Евгений Дайнов с брутален анализ на изборния резултат: Това бе завършващ опит на българското общество да се махне от 90-те години

Според него е много важно новото правителство да има бързи резултати, защото "резултатите са онова нещо, което убеждава хората, че има смисъл да стиснат зъби и да продължат напред". Той прогнозира управляващата коалиция да има комфорт от страна на общественото мнение.

"Очаквам прокуратурата да спре да функционира все едно има политическа власт. Тя заграби политическа власт, която не ѝ принадлежи, още при Сотир Цацаров. Очаквам тя да изплюе политическата власт, която погълна неправомерно", заяви политологът и добави, че не намира нищо нередно в това служебни министри, които се справят добре с работата си, да останат и в редовното правителство. 

Евгений Дайнов: Има непреодолим устрем към правителство, което да счупи модела "Борисов"

Неговото мнение за 7-ата парламентарна партия - "Възраждане" - е да не ѝ се дава трибуна за изява. "Хората гласуваха и за Адолф Хитлер. Вижте какво става", категоричен бе проф. Дайнов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2146 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.12.08 | 20:17

3
Мръсен червен помияр

2021.12.08 | 18:11

2
Този е чума,а тя е грозна и смъртоносна.
.

2021.12.08 | 18:00

1
Миндил(анализатор от село Миндя)

Добави коментар

Водещи новини