Гълъб Донев и зам.-генералният секретар на ООН Наталия Канем обсъдиха предизвикателствата пред демографското развитие

  • 30 ноември 2021 16:00

  • 1841
  • 3
Гълъб Донев и зам.-генералният секретар на ООН Наталия Канем обсъдиха предизвикателствата пред демографското развитие
© Министерство на труда и социалната политика

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С разговаря със заместник-генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на Организацията на обединените нации (ООН) за населението Наталия Канем. Срещата се състоя в навечерието на домакинството на България на регионалната министерска конференция по демографска устойчивост, която ще се проведе на 1 и 2 декември в София. Във форума, който се провежда под патронажа на президента Румен Радев, ще участват държавни и правителствени ръководители, министри, представители на правителства, гражданското общество, частния сектор, академичните среди и международната общност от Европа, Азия, Латинска Америка и Африка, съобщават от пресцентъра на Министерството на труда и социалната политика.

По време на срещата министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С представи политиките на България за преодоляване на демографските предизвикателства и насърчаване на активния живот на възрастните хора. Акцент в разговора беше държавната политика за равенство на половете, активно включване в заетост на хора с увреждания и икономически неактивни групи, както и за стимулиране на участието на жените на пазара на труда.

България показва регионално и глобално лидерство за решаване на проблемите, породени от съвременното демографско развитие и е пример за мир, стабилност и междуетническа толерантност, каза Наталия Канем. Тя оцени високо развитието на информационните и комуникационни технологии у нас и големият дял на заетите жени в сектора.

Министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С обърна внимание на спешната необходимост от осъвременяване на конвенцията на ООН за статута на бежанците с цел да се отразят съвременните реалности в Европа и глобален мащаб. Наталия Канем и нейният екип потвърдиха, че въпросите, свързани с миграцията са на водещо място в дневния ред на Организацията на обединените нации и нейния генерален секретар Антониу Гутереш.

Румен Радев обсъди със зам.-генералния секретар на ООН демографската криза у нас

 

Константин Тодоров
1841 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Олег

2021.11.30 | 23:04

3
Само с клецане може да се реши демографския проблем според мене.

2021.11.30 | 16:17

2
Гълъб Донев и зам.-генералният секретар на ООН Наталия Канем обсъдиха предизвикателствата пред демографското развитие. С ТЕЯ ИНЖЕКЦИИ НА КОВИД-2019 , самолета ми не стартира. А преди вксинирането всичко беше нормално. ЗА КАКВО ГОВОРИТЕ, ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ ?
XA XA XA

2021.11.30 | 16:11

1
ДОКАРАЙТЕ ТУК НЕГЪРЕ , ЧЕ СА НИ МАЛКО ЦИГАНЯТА !

Добави коментар

Водещи новини