Гълъб Донев: Отговорността на всички ще допринесе до по-бързото преодоляване на тази Ковид вълна

  • 24 октомври 2021 13:09

  • 1211
  • 4
© Булфото

Ситуацията, в която се намираме, е доста сложна предвид нарастващите случаи на заразени с коронавирус. Още от днес ще подобрим организацията с достъпа на учениците до училищните занимания първо на тези от 1 до 4-и клас и после на следващите паралелки. Това заяви вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев по време на срещата в президентството, инициирана от Румен Радев заради ситуацията с коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 31506

Родителите на деца до 14-годишна възраст, които се обучат в домашни условия заради новите противоепидемични мерки, имат право на помощ от държавата. Донев каза, че вече са осигурени необходимите средства за родители, които им се налага да излязат в отпуск, за да се грижат за децата си по време на онлайн обучението. За 1 дете помощта е 650 лв, а за две 975 лв.

Радев: За мен приоритет са хората, а не рейтингът

"Контролът в цялата тази ситуация е много важен", изтъкна министърът.

Според Гълъб Донев наложените мерки дават възможност и свобода за избор какво да направи съответния гражданин. По думите му не може да се говори за ограничаване и на правото на труд. 

"Още повече това са мерки, които са наложени временно и с промяна на ситуацията - при падане на съответната заболеваемост мерките ще бъдат върнати към нормалния начин на живот", коментира още социалният министърът.

"Отговорността на всички ще допринесе до по-бързото преодоляване на тази Ковид вълна", каза още той.

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Бибиновска
1211 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ддддд

2021.10.24 | 16:51

4
Ода за Румбурак На опашка като овце по две и две баркода ви сканират и не се спират пълна излагация но това било е конспирация Президентът Румбурак ви прецака пак със зелена сделка яжте само зелка със зелен сертификат белязан като наркоман брат на ви голям скок и на вашия ток станахте оллигофрени даже сте засмени всеки от вас е куха лейка както каза киро брейка наредиха ви като компоти защото сте ииддииоти вкараха ви в кошара сложиха ви белега на звяра
Орел Хищников

2021.10.24 | 16:08

3
Долни соросоиди и национални предатели.

2021.10.24 | 15:24

2
с рашкоф човекоядеца л ще спирате вируса

2021.10.24 | 13:52

1
щом отговорността е наша, отменете сертификата, поемаме отговорността

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини