Румен Радев обсъди със зам.-генералния секретар на ООН демографската криза у нас

  • 30 ноември 2021 13:46

  • 1254
  • 4
Румен Радев обсъди със зам.-генералния секретар на ООН демографската криза у нас
© Президентство

Последователните социално-икономически политики, ориентирани към младите и уязвимите, са необходимост за преодоляване на демографската криза в България. За да постигнем демографска устойчивост, трябва да създадем благоприятна среда, която разкрива перспективи за развитие на младежите и всички уязвими социални групи. Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес на "Дондуков" 2 се срещна с д-р Наталия Канем, заместник-генералния секретар на ООН и изпълнителен директор на Фонда на ООН за населението.

Срещата се състоя преди домакинството на България на международна конференция, посветена на демографската устойчивост, с участието на представители на страни от Европа и Централна Азия, която ще се проведе под патронажа на държавния глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Българският президент отличи значимия принос на Фонда на ООН за населението за постигането на Целите за устойчиво развитие на ООН с хоризонт до 2030г.

България е сред страните със сериозни демографски проблеми, които произтичат от емиграцията на много млади хора и последващо отчитане на високи нива на застаряване на населението в страната, заяви президентът Радев.

По думите на държавния глава модернизацията на българската икономика, повишаването на качеството в образованието, гарантирането на сигурността на гражданите и възвръщането на чувството за справедливост в обществото са сред най-важните стъпки за преодоляване на предизвикателствата в демографско отношение.

Д-р Наталия Канем открои различни предизвикателства пред България, както и усилията на институциите да поставят във фокуса на общественото внимание проблемите пред устойчивото демографско развитие. Тя оцени високо и инициативите на президентската  институция, насочени към оказването на подкрепа за млади хора в неравностойно положение и осигуряване на достъп до своевременно лечение и специализирана помощ за нуждаещи се деца. 

Владимир Василев
1254 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тоя ше ни

2021.11.30 | 14:49

4
вкарва негърчета за да ни решава демографията....

2021.11.30 | 14:08

3
Да ви внесат едни патладжани от Африка та да ви оправят раждаемостта
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.30 | 13:55

2
КОЖАТА, ЩЕ ВИ СМЪКНА!
АСЕН ИЛИЕВ

2021.11.30 | 13:53

1
НЕВМЕНЯЕМИ ЖИВОТНИ СЕ ДРЕСИРАТ С БОЙ!

Добави коментар

Водещи новини