Гълъб Донев за "зеления сертификат": Няма казус по нарушаване на трудовите права

  • 27 октомври 2021 08:26

  • 2416
  • 10
© Кадър БНТ

Няма постъпили сигнали към контролните органи, че работодатели принуждават своите служители да се ваксинират. Ваксината е доброволна, не задължителна. Това, което е въведено със „зеления сертификат“ е за ваксина, преболедуване чрез PCR или антигенен тест или чрез тестове. Единственият начин да ограничим това заразно заболяване е чрез въведените мерки. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и служебен министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С.

„Тестовете, които са предоставени към РЗИ са безплатни, но пробовземането се заплаща.Всеки работодател от тези, които са по заповедта, може да се свърже с РЗИ и да вземе безплатни тестове“, коментира той.

И обърна внимание, че трябва да има медицинско лице, което да извърши пробовземането.

Гълъб Донев: Отговорността на всички ще допринесе до по-бързото преодоляване на тази Ковид вълна

„Няма казус по нарушаване на трудовите права в тази ситуация, в която се намираме. Заповедта дава право на избор какво ще представи като сертфикат, за да отговаря на заповедта, увери Донев.

Той подчерта, че през 2021 г. неплатеният отпуск до 90 работни дни се счита за трудов и осигурителен стаж.

Социалният министър засегна и темата с високата електроенергетика.

"Държавата прие помощ от 110 лв мегаватчас помощ за потребителите на свободния пазар", припомни Донев.

Засега не се предвижда помощ за битовия потребител, като се очаква цената да се регулира.

Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е служебен министър на труда и социалната политика в кабинета на Огнян Герджиков. С обърна внимание, че синдикатите настояват за повишение на минималната работна заплата, но работодателите са против.

"Предстои диалог по по отношение на доходите. Според мен има възпожност за вдигане на минималната работна заплата", обясни министърът.

Той увери, че от 25 декември започва преизчисляване на всички пенсии. Пенсионерите пък имат допълнителни 120 лв. помощ.

Борислава Бибиновска
2416 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.10.27 | 10:23

10
Ще има много осъдени и ЗАТВОР
няма да мине

2021.10.27 | 10:11

9
По фирмите гаврата е тотална, но не всеки може да съди шефа си. Пак льольовците от министерствата си мислят, че всичко е държавна работа.
ГЕСТАПОВЦИТЕ НА РАДЕВ

2021.10.27 | 09:14

8
На съвеста на фашиста Радев - ако въобще има такава и на този есесовец доктор Менгеле Каруцаров - лежат смърта на повече от 22000 души. До изборите с този темп на нищоправене от фатмака фигурант и фашистката му хунта ще си отидат още поне 1500 - 2000 заради некомпетентноста на този див селяндурин и този некадърен Каруцар. Докато се махне от Дондуков 2 и се отправи към Софийския Централен ще си отидат още 10 000 невинни хора. България не е губила и през най жестоките си войни толкова хора. Великият ни Цар Самуил почина само при вида на 15 000 ослепени войници обаче този сатрап и Гестаповец не се трогва от смърта на десетките хиляди починали заради некадърноста му да овладява кризи и се е вкопчил в власта като хиена в кокъл. Остават му обаче по малко от 3 седмици и ще го видим с мешка в ръка с най необходимото да влиза с белезници през широко отворените врати на Софийския централен.
Съд за Кацаров, Денков и Радев

2021.10.27 | 09:10

7
Каруцаров, Денков и Радев трябва да ги съди Народен съд заради десетките хиляди погубени животи поради тяхното бездействие и безхаберие и за това, че обезглавиха здравната система заради дребнавото отмъщение на безродния диктатор към по интелигентните от него хора с дипломи. Трябва просто да го изчегъртаме - него и цялата му престъпна банда на 14.11.2021 г.

2021.10.27 | 09:09

6
ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ НАПРАВИ ПЪЛЕН ЛОКДАУН ЗАЩОТО НЕКАДЪРНИЦИТЕ ОТ ФАШИСТКАТА ХУНТА НА ГЕСТАПОВЕЦА РАДЕВ ТОТАЛНО ИЗПУСНАХА УПРАВЛЕНИЕТО НА КРИЗАТА. ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОТЪРСИ СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ НА КАЦАРОВ И ДЕНКОВ ВЕДНАГА А НА РАДЕВ ВЕДНАГА СЛЕД КАТО МУ ПАДНЕ ИМУНИТЕТА СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ ЗА ТОВА, ЧЕ ДОПУСНАХА ДА УМРАТ ХИЛЯДИ ХОРА И ЗА ТОВА, ЧЕ ПРОДАДОХА И ПОДАРИХА КАЧЕСТВЕНИТЕ ВАКСИНИ А НАС НИ ВАКСИНИРАТ С ТАКИВА С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ.

2021.10.27 | 09:09

5
Гаулайтер Р.а.д.е.в - чуваш ли гласът на народа? Чуваш ли ръмженето на гладния, отруден, ограбен от престъпната ти фашистка хунта народ? Осъзнаваш ли съдбата си след 14.11.2021 г.? Осигури ли си вече бягството от страната или в руското посолство след като те подбере пр.о.к.у.р.а.т.у.р.а.т.а за многобройните ти престъпления срещу държавата и народа? Чел ли си за съдбата на Мария Антоанета?

2021.10.27 | 09:08

4
Мама ви гадна - когато ГЕРБ ваксинираше хората такива като Каруцаров и групен фюрера Радев призовавахте да не се ваксинираме, горихте маски и казвахте, че искат да ни запушат устите, Гестаповеца Радев ехидничеше за Шипченски щам, за Софийски щам и изпозарази генералитета на страната, изгониха го от Естония като мръсно коте щото си мислеше, че и там ще му търпят простотиите щото бил "прецИдент". Не благоволи да свика съвета за нац. сигурност нито веднъж за да обсъдят мерки - а сега олеле Борисов ми сра в противогаза.

2021.10.27 | 09:01

3
Принудените насилствено ще помнят това цял живот

2021.10.27 | 08:48

2
Абе Гълъбче отлитай нанакъде и ти мамичката ви продажна, евтина.....

2021.10.27 | 08:43

1
Има !Хора насилсвено се ваксинират за да ходят на работа но палачинката се върти и ще има съдени после

Добави коментар

Водещи новини