Има ли повод да се иска импийчмът на Румен Радев?

  • 28 октомври 2021 09:54

  • 5170
  • 69
Има ли повод да се иска импийчмът на Румен Радев?
© Bulphoto, архив

Конституционният съд (КС) излезе с решение, че указът за назначаването на Кирил Петков като служебен министър на икономиката в първото служебно правителство на Стефан Янев е противоконституционно. Това поляризира политическото пространство в разгара на предизборната кампания у нас.

Решението на КС даде повод на някои политици и юристи да коментират възможността за импийчмънт на президента, с чийто указ всъщност е назначен Петков. 

"От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в тези неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в началото на днешната си среща с представители на българската общност в Северна Македония. 

Кирил Петков с първи думи за решението на Конституционния съд

"Радев се е предоверил на Кирил Петков. Конституцията е нарушена, но не знам дали е необходимо да се стига до импийчмънт. От юридическа гледна точка основанието е налице. Могъл е да провери, да поиска информация от ГД ГРАО, за да се види срещу името на Петков дали фигурира двойно гражданство. Бившият министър трябва да върне заплатите, командировъчните и осигуровките си за периода, в който е бил в служебното правителство", заяви бившият конституцинен съдия проф. Пламен КироВ пред Nova News. 

"В случая президентът носи отговорност, но той се ползва с имунитет. И не напразно Лозан Панов повдигна въпроса за импийчмънт", коментира пред бТВ проф. Георги Близнашки.

Конституционният съд се произнесе за указа за назначаването на Кирил Петков

След решението на КС, оповестено вчера, последва реакция и от самия президент. Той каза, че решения на КС не се коментират, а от думите му се разбра, че не е знаел за двойното гражданство на Петков.

"Всеки пълнолетен гражданин има право да взема решения и носи отговорност за тях лично", каза държавният глава. 

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на обаче посочи, че България би била по-добро място, ако имаше повече министри като Петков. 

В позиция от името на "Продължаваме промяната" Петков каза:

"Аз, Кирил Петков, поемам пълна отговорност пред Вас за стореното от мен. Няма да спра да работя за Родината и да рискувам всичко в името на едно по-добро бъдеще за нашите деца! Мен не ме е страх!"

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5170 69

Свързани новини

Коментари 69

Добави коментар
Умник Гюро

2021.10.28 | 18:10

69
Този национален предател дискриминира 85% от българските граждани, които са неваксинирани и имат природен имунитет. Този кретеноид продава България за жълти стотинки на Кремъл. Присъдата за предателите е една: 2 метра под земята.
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.10.28 | 14:29

68
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
☠.¸¸¸.Натали Трифонова.¸¸¸.☠

2021.10.28 | 14:28

67
☠.¸¸¸.Гробове и КОВЧЕЗИ за българоубийците Бойко Борисов, Соломон Паси, Олга Сотирова, Стойчо Кацаров, Ангел Кунчев, Радан Кънев, Николай Василев, Тодор Кантарджиев, Христо Хинков, Красимир Гигов, Богдан Петрунов, Николай Витанов, Радостина Александрова, Трифон Вълков, Димитър Петров, Мира Кожухарова, Лъчезар Томов, Мария Стаевска, Георги Момеков, Любомира Гломб, Костадин Ангелов, Мирослав Севлиевски, Георги Михайлов.¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
☠Църква Свидетели на Путин☠

2021.10.28 | 14:27

66
Канибала Боко-Българоубиеца, Безродника Румен-Продайбългаров, Циганина-Костов и Доган-Сопола, помака-българомразец Сюлейман Паси-Юдейски и жида Сергей-Съселов-Херсонски, въведоха официално КОВИД-БОЛШЕВИЗМА в цигано-кремълско-козяшката Губерния-Милиционеро-Концлагеристан-БГ! Камбаната отдавна бие за вас, българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

2021.10.28 | 14:25

65
░░░По закона за администрацията чл.14, ал. 4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ░░░Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ░░░Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ░░░Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ░░░Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ░░░Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ░░░Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ░░░Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2021.10.28 | 14:24

64
Чета тука и ви се чудя на акъла. Боко-Канибала и Румен-Сатаниста, Циганина-Костов, Волен-Долен, Домуз-Каракачан и Доган-Сопола са от един ковид-цирк с общ началник - сенчестото световно жидо-хазарско задкулисие! Те въведоха официално КОВИД-БОЛШЕВИЗМА под заповед от сатаниститие-глобалисти. Разбира се, че имате МИЛИЦИОНЕРСКА-ДИКТАТУРА. Имате мракобесен апартейд. Имате директна атака срещу живота на 6 милиона българи! БКП-1=БСП и БКП-2=ГЕРБ управляват заедно, като переодически си сменат ролите в цирка, едните го играят управляващи, а другите уж са опозиция и после обратното. Опозиция НЯМА! Всичи сегашни политици са изедници от котилото на АБПФК, БКП и ДС, които държат власта чрез диктатура, маскирана като демокрация. И в този момент разни наивници ще свалят ХУНТАТА на Борисов-Радев с избори! Вие добре ли сте бе! БОЛШЕВИЗЪМ С ИЗБОРИ НЕ СЕ СВАЛЯ ! Болшевишка диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, НЕ С ТОЯГИ, а с ОРЪЖИЕ В РЪКА! Чистка му е майката, от селския кмет до министрите и президента - ЧИСТКА, всичко друго е ташак! Самият факт че пълните форумите с празни приказки показва, че 90 процента сте дебили, и не разбирате какво се случва. Жалко за вас.

2021.10.28 | 13:58

63
Какъв завършим мръсник е тоя зъл льотчик. Измива си ръцете веднага. Той отлично знаеше за двойното гражданство на Кирето. И той подведе момчето и го затри. Изключителен мръсник и подлец!
МАДЖО..

2021.10.28 | 11:30

18
РАДЕВ НИ НАРЕДИ ПО ИНТЕЛЕКТ ПО ГЛАСУВАНЕ ИЗЦЯЛО С МАШИНИ ..., ДО ДЪРЖАВИ КАТО ОМАН , САУДИТСКА АРАБИЯ , КОМУНИСТИЧЕСКИ ВИЕТНАМ ,АФРИКА, ВЕНЕЦУЕЛА ,СОМАЛИЯ .., ИНДОНЕЗИЯ ...И Т . Н..., КЪДЕТО ГЛАСУВАТ ИЗЦЯЛО С МАШИНИ И КАРТИНКИ , ПОРАДИ ГОЛЯМАТА НЕГРАМОТНОСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО...И ВОТА ВИНАГИ Е ЕДИН И СЪЩ ПОРАДИ ПРЕВРАТ С МАШИНИ...., ТАКА РАДЕВ НИ ВЪРНА В ТРЕТИЯ СВЯТ......НИКЪДЕ В ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ ДЪРЖАВИ , НЯМА ИЗЦЯЛО МАШИНЕН ВОТ , КАКТО НИ ЗАДЪЛЖИХА У НАС...., ПРЕВРАТА ЩЕ Е ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ АНАРХИЗЪМ .....ТАКА РАДЕВ И БСП , ГАЛЕВА, БАБИКЯН КОВЧЕГА... И ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ , КОЯТО СЕ БИ С ПОЛИЦИЯТА ....-...РАЗБИРАТ ДЕМОКРАЦИЯТА..
Си идиота 54

2021.10.28 | 12:28

62
Ти да не си въобразяваш,че всички сме на разпит в полицията.Още ли не си се обесил.В скоро време ще го направиш.
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.10.28 | 12:25

61
ШИБАНИЯ.... ЗАЦИКЛИ...НА МАЙКККЯ...СИ....У ...БРИМКАТА...
СОМАЛИЯ

2021.10.28 | 12:24

60
...ГОВНЬОООО......ЧЕРВЕЕЕНЬ...ТИ КЪДЕ СИ ХОДИЛ ПЪК..
ГАЛЕВА РОДИ

2021.10.28 | 12:22

59
НЕДОНОСЧЕ...КАТО ПЕЕВСКИ...ТЯ ГО ПРЕДЛОЖИ НА ОРЕШАРСКИ...ЛУД....НАСРАН ..
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.28 | 12:16

54
Отговори, кypво тypcка, подкрепяш ли Пеевски за депутат, министър, или шеф на ДАНС например? Кажи, за да видят всички, че свинята Пеевски ти плаща.
….

2021.10.28 | 12:15

52
Дори Сомалия са доста по напред от България
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.10.28 | 12:14

51
ВЪПРОСЪТ ТИ Е НИЩОЖЕН...ЧЕРВЕН ПСИХАР..
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.10.28 | 12:12

50
БАБИКЯН ДА НОСИ ЧУВАЛИ И КОВЧЕЗИ ПРЕД ДАМАДЖАНИТЕ....ААРРРЕ...
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.10.28 | 12:11

48
Ти в кои от тези държави си ходил, тролче на Пеевски? Нито една от тях не е толкова зле, колкото сме ние.
РАДЮ РАШКОВАТА

2021.10.28 | 12:09

44
ВЕЧЕ Е ИЗПЯТА...АААРЕ...ВЪН
Юмруците

2021.10.28 | 12:05

39
Водят до тъпотията.
Независимо какво коментират герберите, Президент щ

2021.10.28 | 10:59

15
К Петков и А Василев засегнаха тежко интересите на бизнес мафията на ББ и Доган и разкриха далаверите и грабежана Борисов в полза на обръча от фирми.Мнозинството в ВСС, КС, Гешев и Герджиков са хора на ББ. Партията ПП ще разкрие още много далавери и кражби, извършени от бившите управляващи начело с Бойко.

2021.10.28 | 12:21

58
Тия дваминката,където ги споменаваш имаш ли представа колко са засегнали интересите на цяла България.Гнусни продажници,крадат със всяка дупка по тялото си.
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.10.28 | 12:19

57
РАДЕВ ИСКА БСП И СЛАВУН...ДА СА...ПЪРВИ И ВТОРИ..., КОЕТО НЯМА ДА СТАНЕ ПО ИСТИНСКИ ВОТ..., ТАКА ЧЕ РАДЕВ ЩЕ ФАЛШИФИЦИРА ВОТА....И ТОГАЗ....ЖААААЛНА МУ МАААЙЙЙЙЙКААА..

Добави коментар

Водещи новини