Президентът: За българския офицер винаги е имало един най-висш идеал – България

  • 29 октомври 2021 13:09

  • 437
  • 7
©

И в най-сложните времена на исторически предизвикателства и политически превратности за българския офицер винаги е имало един най-висш идеал – България, и една най-голяма цел – свободата и добруването на българския народ. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на тържеството по случай завършването на випуск „Г.С. Раковски“ -  II смяна на Военната академия „Георги Стойков Раковски”.

„Успехът ще бъде с тези от вас, които си поставят високи цели, осъзнават своята отговорност и значимостта на своето призвание за сигурността и за българската държавност“, обърна се президентът към випускниците и им пожела „чест, смелост и непреклонност по командирския и житейски път“.

Държавният глава посочи, че отстояването на националните и съюзнически интереси ще бъде все по-трудна и сложна задача предвид  динамиката на геополитическите процеси и комплексния характер на рисковете и заплахите. „Решаването на тази задача изисква широк спектър от знания и умения, високи морални качества, критично и творческо мислене, ясна визия и отвореност към света“, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той подчерта, че в изпълнение на мисията си випускниците ще трябва да вземат важни решения, да ръководят сложни процеси по придобиване на съвременни способности при ограничен ресурс и като лидери трябва да умеят да мотивират.

Президентът заяви, че на това поколение е отредена и честта да усвоят и да въведат на въоръжение новите образци военна техника, както и да покажат, че модернизацията не е еднократен акт по придобиване на нови оръжейни платформи, а сложен процес по дълбока трансформация на въоръжените ни сили. „Вие ще се справите, защото наред със знанията, сте усвоили и най-важните уроци, изковани от поколения невероятни преподаватели във Военната академия“, заяви президентът. Той призова випускниците да останат верни на своя осъзнат избор да служат достойно на своя народ и Отечество.

Президентът Радев отбеляза и професионализма на ръководството и преподавателския състав на Военната академия, както всеотдайността, с която съхраняват и развиват традициите на учебното заведение.

Борислава Борисова
437 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ванина Колева

2021.10.29 | 15:03

6
.¸¸¸.††††††.¸¸¸.Боко-българоубиецо ГНУСЕН, гад-болшевишка, камбаната отдавна бие за теб и българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸

2021.10.29 | 17:22

7
Визия на побъркано същество,не така не става по този начин,пътят е друг.
Бай Петър надзирателя от Затвора в Панкрац

2021.10.29 | 15:01

5
░░░По закона за администрацията чл.14, ал. 4, престъпникът-канибал-българоубиец Бойко Методиев Борисов, не е имал право да бъде министър-председател, защото, както всички знаем е бил осъждан и е лежал в чешки затвор. Бил е осъден на десет години лишаване от свобода, заради участието му в ОПГ за кражба на коли, трафик на наркотици и трафик на женска плът. ░░░Борисов излежава осем месеца в затвора в Панкрац, след което СИК плаща огромна сума на адвоката Петер Дошек за да измъкне Борисов от чешкият затвор. ░░░Така вероятно кешово мотивиран, чешкият съд се съгласява да изпрати Борисов в България, където да доизлежи присъдата си. ░░░Естествено в България случая моментално се потулва от държавата-мафия, а Борисов вместо в затвора, започва да гради кариера във властта. ░░░Поради тази причина престъпника Бойко Методиев Борисов е нямал право нито да бъде кмет, нито да придобие високия военен чин генерал, даден му от татарския циганин, мафиоза-феодал, Ахмет Доган, нито да бъде министър-председател на България. ░░░Очевадно е, че за световното жидо-хазарско закулисие, което назначава управниците на България, законите нямат значение. За тях е важно управниците да играят по тяхната свирка, да осигуряват безпрепятствения трафик на наркотиците през България, да осигуряват секс-робини и донори за господарите си, да редуцират българският народ с всякакви методи и политики, и да изпълняват техните заповеди безприкословно. ░░░Затова с никакви избори 77 годишното милиционерско статукво неможе да бъде променено. ░░░Болшевишко-милиционерска диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка! Всичко друго е ташак!
☠Църква Свидетели на Путин☠

2021.10.29 | 15:01

4
Канибала-Болшевик Боко-Българоубиеца, Безродника Румен-Продайбългаров, Циганина-Костов и Доган-Сопола, помака-българомразец Сюлейман Паси-Юдейски и жида Сергей-Съселов-Херсонски, въведоха официално КОВИД-БОЛШЕВИЗМА в цигано-кремълско-козяшката Губерния-Милиционеро-Концлагеристан-БГ! Камбаната отдавна бие за вас, българоубийците от милиционерското котило на АБПФК, ДС, ЦК на БКП и ЦК на ДКМС – У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, У-БИЙ-ЦИ, УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ! ТРИЖДИ АНАТЕМА! .¸¸¸.Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
като го правят

2021.10.29 | 14:30

3
жалкото е ,че за българския президент идеалът е друг!!!

2021.10.29 | 13:51

2
Оставка, веднага.
Инпийчмънт

2021.10.29 | 13:40

1
Инпийчмънт,Инпийчмънт,

Добави коментар

Водещи новини