Президентът и ИК "Радев - Йотова": Решенията на Конституционния съд не се коментират

  • 27 октомври 2021 14:20

  • 10893
  • 112
Президентът и ИК "Радев - Йотова": Решенията на Конституционния съд не се коментират
© Булфото

Решенията на Конституционния съд по принцип не се коментират. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред журналисти в Бобов дол на въпрос за решението на КС, който обяви за противоконституционен указа на държавния глава в частта, с която за служебен министър на икономиката беше назначен Кирил Петков.

Мога да кажа само, че ако България имаше повече министри като г-н Кирил Петков, щеше да изглежда по друг начин, заяви Радев.

Попитан дали е знаел, че Петков е имал двойно гражданство, президентът отговори отрицателно.

Държавният глава е на посещение в Бобов дол по случай празника на града.

Конституционният съд се произнесе за указа за назначаването на Кирил Петков

От Инициативния комитет на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Илияна Йотова изпратиха позиция до медиите по решението на Конституционния съвет относно гражданството на Кирил Петков.

Ето какво се казва в позицията:

"Първо. Решенията на съда, в т.ч. на КС, не се коментират, а се изпълняват. Всеки пълнолетен гражданин има право да взема решения и носи отговорност за тях лично. Президентът няма нито правомощия, нито задължение да проверява истинността на декларираното от кандидатите за служебни министри. Всякакви други внушения са израз на безпомощността на политически партии и лица, търсещи повод да избягат от оценката на обществото за тяхното корумпирано и некомпетентно управление. Второ. Както посочиха редица специалисти, подобна постановка за гражданството в 21-и век и в условията на членство на България в Европейския съюз и други международни организации, е анахронизъм. В частност, тя обрича на ограничаване на политическите им права стотици хиляди наши сънародници зад граница".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10893 112

Свързани новини

Коментари 112

Добави коментар

2021.10.30 | 16:16

112
Този човек е велик манипулатор !
Умник Гюро

2021.10.28 | 18:10

111
Този национален предател дискриминира 85% от българските граждани, които са неваксинирани и имат природен имунитет. Този кретеноид продава България за жълти стотинки на Кремъл. Присъдата за предателите е една: 2 метра под земята.

2021.10.27 | 17:49

104
Напук на ИТН, герб и ДПС, народа ще избере партията ПП на Кирил Петков и Василев! Прави впечатление, че ИТН, герб и ВМРО, Герджиков и Панов имат общо мнение по отношение решението на съда и не приемат за нужни промени в съдебната система. От другата страна ВСС и разследването побързаха да раздават присъда на казуса Петков, което е доказателство за това че част от мафията на ББ .

2021.10.28 | 14:51

110
"Продължаваме подмяната", толкова ли са честни и почтени, че не зачитан Основният закон и подписват декларации с невярно съдържание?! Пълни мошеници!
САМА НА ПЛАЦА..

2021.10.27 | 17:57

105
А БСП..?
¸¸¸.Борислава Йовчева.¸¸¸

2021.10.28 | 14:06

109
...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже циреи на гъзъ му на циганина Боко-българоубиеца да излязат, и да се размножат, и като гъби след дъжд да никнат, а на лъжливия му език язва да излезе! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дай Боже свещ скоро да му палят и заупокойна молитва да му четат. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Проклет да е и той и децата му и внуците и правнуците му до девето коляно. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Да стигнат до просешка тояга и да просят по улиците комат хляб. ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Мир да не види ни на тоя ни на оня свят...¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.ТРИЖДИ АНАТЕМА.¸¸¸...¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸ .Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…Амин.¸¸¸.††††††.¸¸¸...¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸
†Таню Войвода от Кирчан Баир ☞Вoйн на Светлината☜

2021.10.28 | 14:03

108
Чета тука и ви се чудя на акъла. Боко-Канибала и Румен-Сатаниста, Циганина-Костов, Волен-Долен, Домуз-Каракачан и Доган-Сопола са от един ковид-цирк с общ началник - сенчестото световно жидо-хазарско задкулисие! Те въведоха официално КОВИД-БОЛШЕВИЗМА под заповед от сатаниститие-глобалисти. Разбира се, че имате МИЛИЦИОНЕРСКА-ДИКТАТУРА. Имате мракобесен апартейд. Имате директна атака срещу живота на 6 милиона българи! БКП-1=БСП и БКП-2=ГЕРБ управляват заедно, като переодически си сменат ролите в цирка, едните го играят управляващи, а другите уж са опозиция и после обратното. Опозиция НЯМА! Всичи сегашни политици са изедници от котилото на АБПФК, БКП и ДС, които държат власта чрез диктатура, маскирана като демокрация. И в този момент разни наивници ще свалят ХУНТАТА на Борисов-Радев с избори! Вие добре ли сте бе! БОЛШЕВИЗЪМ С ИЗБОРИ НЕ СЕ СВАЛЯ ! Болшевишка диктатура се сваля единствено и само с оръжие в ръка, НЕ С ТОЯГИ, а с ОРЪЖИЕ В РЪКА! Чистка му е майката, от селския кмет до министрите и президента - ЧИСТКА, всичко друго е ташак! Самият факт че пълните форумите с празни приказки показва, че 90 процента сте дебили, и не разбирате какво се случва. Жалко за вас.
Тошко

2021.10.27 | 19:21

107
Ееееееей, ееееееееееей бабалюгиии......мноооого сте нагли!

2021.10.27 | 18:38

106
Радев вече е компрометиран и след този гаф не може да е президент. Лице, погазило Конституцията няма ка да е начело на държавата!
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.10.27 | 17:46

103
АБЕЕЕ...ЕЙЙЙЙ...УТАЙЙКИ..., ЩО НЕМА ПРОТЕСТИ НА "БОЕЦА " - ПРЪЦ...ИЛИ ОНИЯ ОТ "ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ...".....,ГАЛЕВА....ИЛИ БАБИКЯН КОВЧЕГА............АААА,.....ГАДООООООВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ3ЕЕЕЕ.......АААААААААААА
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.10.27 | 17:45

102
АБЕЕЕ...ЕЙЙЙЙ...УТАЙЙКИ..., ЩО НЕМА ПРОТЕСТИ НА "БОЕЦА " - ПРЪЦ...ИЛИ ОНИЯ ОТ "ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ...".....,ГАЛЕВА....ИЛИ БАБИКЯН КОВЧЕГА............АААА,.....ГАДООООООВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ3ЕЕЕЕ.......АААААААААААА
ШИБАМ НИЩОЖНИ МИНИСТРИ

2021.10.27 | 17:45

101
АБЕЕЕ...ЕЙЙЙЙ...УТАЙЙКИ..., ЩО НЕМА ПРОТЕСТИ НА "БОЕЦА " - ПРЪЦ...ИЛИ ОНИЯ ОТ "ПРАВОСЪДИЕ ЗА ВСЕКИ...".....,ГАЛЕВА....ИЛИ БАБИКЯН КОВЧЕГА............АААА,.....ГАДООООООВЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ3ЕЕЕЕ.......АААААААААААА

Добави коментар

Водещи новини