Семейство фермери от Великотърновско към вицепрезидента Йотова: Убива ни административният рекет. Помагайте!

  • 29 октомври 2021 17:20

  • 1077
  • 2
Семейство фермери от Великотърновско към вицепрезидента Йотова: Убива ни административният рекет. Помагайте!
© Инициативен комитет "Румен Радев/Илияна Йотова"

Убиват ни бюрокрацията, административният рекет, нелоялната конкуренция, липсата на работна ръка. Държавата е мащеха за дребните фермери. Това споделиха с вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , собственици на семейна ферма във Великотърновско. Те разказаха за препятствията, които всеки ден трябва да преодоляват, за да могат да работят, съобщиха от пресцентъра на Инициативния комитет "Румен Радев/Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,".

“Земеделската политика не е правена на терен, всичко е докарано до молива – единствено значение има какво пише в документите. Ако объркаш една запетая, трябва да връщаш държавната субсидия. Глобиха ни два пъти за една и съща нива – първо, че сме я обработили неправомерно, после, че не сме я обработили”, споделиха те и посочиха, че всяка година им се извършват проверки. Оплакаха се, че се следят реално работещите, а не тези, които съществуват само по документи, но са близки до властта. “Самите закони залагат предпоставки за лобизъм и корупция. Затова и президентът Радев налага вето, защото законите се пишат за определени хора", изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Вицепрезидентът посети фермата по покана на собствениците ѝ, които настояваха да представят пред нея проблемите си. Ако не настъпи промяна, фермерите обмислят продажба на всичко, което са изградили сами от нулата. “Вярата ни е в младите хора, които искат да се занимават с това тук, в България", посочиха те и изразиха надежда за промяна със следващо редовно правителство и парламент и работещи и силни институции.

Илияна Йотова подкрепи доброволците в проекта „НЕ на кибернасилието срещу жени и деца“

 

Константин Тодоров
1077 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Демократ

2021.10.29 | 23:24

2
На българския народ трябва обединител какъвто е проф.Герджиков и полковник Невяна Митева а не комунистически разединители като сегашния президент Румен Радев и вице президента Йотова.
Ихууу

2021.10.29 | 18:53

1
И при Радев ли има същия рекет

Добави коментар

Водещи новини