МРРБ продължава да търси решения за реализацията на водния проект на Добрич

  • 14 октомври 2021 16:03

  • 346
  • 2
МРРБ продължава да търси решения за реализацията на водния проект на Добрич
© МРРБ

Целта ни е да осигурим качествено водоснабдяване и пречистване на вода в цялата област Добрич. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 на среща с представители на "Албена" АД във връзка със собствеността на пречиствателната станция за отпадъчни води, която обслужва хотелите в курортния комплекс, Оброчище и Кранево, съобщиха от министерството.

В срещата са участвали също зам.-министър Валентин Граматиков, представители на екипа на министерството и управителят на ВиК - Добрич Тодор Гикински.

Собствеността на пречиствателната станция е пречка пред отпускането на средства за реализацията на големия ВиК проект, с който водоснабдителното дружество в областта кандидатства за финансиране от Оперативна програма "Околна среда 2014-2020".

Започна срещата на браншова камара "Пътища" с ръководството на МРРБ

От "Албена" АД са предложили два варианта за уреждане на въпроса за собствеността на пречиствателната станция, които са отхвърлени като неприемливи, посочват от министерството. Предложеният от МРРБ вариант е пречиствателната станция да бъде дарена от търговското дружество на общината.

Дали съоръжението е на "Албена" АД или на община Балчик, проектът на ВиК - Добрич рано или късно ще се случи. Във взаимен интерес е колкото по-скоро и с европейски средства, толкова по-добре, и за бюджета, и за комплекса, е казал зам.-министър Граматиков.

МРРБ ще продължава да търси решения, за да може проектът, който ще допринесе за подобряване на ВиК услугите в област Добрич, да се случи, е подчертала Виолета КомитоваВиолета КомитоваДоц. д-р архитект Виолета Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
346 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2021.10.14 | 19:17

2
ГЕРБ МОЖЕ ДА НЕ ПРАВИ РЕКЛАМНА КАМПАНИЯ!!! ДУМИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА НА РАДЕВ И ПАРТИИТЕ МУ, СА ДОСТАТЪЧНА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ ЗА ГЕРБ!!!

2021.10.14 | 16:12

1
ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. НАЙ Г0ЛЕМИЯ ЗАВОД ЗА ЦЕЛУЛОЗА СПИРА РАБОТА,. НЯМА ДЪРВЕСИНА 500 РАБОТНИЦИ В КЪЩИ. 10 000 НА ПРОТЕСТ ЗА ТОКА, ....НАРОДА ВРЪЩА БОЙКО ЗА ДА СЛОЖИ РЕД В ДЪРЖАВАТА,. ДВОЙНА ПОБЕДА ЗА ГЕРБ

Добави коментар

Водещи новини