Зам.-регионалният министър Иван Шишков: От държавата зависи как ще гарантира раздадените пари

  • 11 ноември 2021 18:40

  • 593
  • 8
Зам.-регионалният министър Иван Шишков: От държавата зависи как ще гарантира раздадените пари
© Булфото (архив)

"Държавата трябва да встъпи в ролята си и ако не се старае да защитава само интереса на частните фирми, ще се намери решение, така че да не бъдат загубени дадените авансово огромни суми на строителните фирми. Всичко зависи от поведението на държавата и как ще гарантира раздадените пари". Това е заявил заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в интервю за Свободна Европа, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Той е обяснил, че договорите със строителните фирми за текущ ремонт и поддръжка на републиканските пътища са правени в тяхна полза и те са облагодетелствани. "Оттук нататък ще вкараме нещата в нормални правила и съм сигурен, че за част от тях дори е по-изгодно да работят по правилата", е подчертал Шишков. Той отново е обяснил, че под формулировката за текущ ремонт и поддръжка на пътища са се правили прикрити основни ремонти на участъци от републиканската пътна мрежа, защото текущият ремонт е два пъти по-скъп, но за сметка на това без необходимите строителни документи, без контрол на качеството и без гаранция за строителството.

Заместник-министърът е съобщил още, че са се споразумели с пътните фирми досегашните договори за текущ ремонт и поддръжка да бъдат прекратени, като държавата им гарантира средствата за зимно почистване. Строителите ще довършат започнатите участъци и от следващата година МРРБ ще обяви нови обществени поръчки за възлагане на основен и текущ ремонт на пътищата, е обяснил Шишков. По думите му, текат процедури по строителната документация и следващата година ще продължи изграждането на ЛОТ 4, 5 и 6 на АМ "Хемус".

По повод използването на т. нар. мигащ зелен светофар, който беше въведен в София и предстои спирането му от Столична община, Шишков е категоричен, че МРРБ не е спирало неговото използване. "Съгласно Закона за движение по пътищата от 2015 г. има забрана за този мигащ светофар", е пояснил заместник-регионалният министър и е подчертал, че някой не е спазвал закона досега, а общината изведнъж е решила сега да го спазва. Затова Шишков е попитал риторично защо Столична община точно сега реши да спазва закона и набеждава МРРБ като виновник за спиране на този вид сигнализация? "Ние нямаме никакво отношение като действие", е заявил Шишков и е допълнил, че за въвеждането на мигащ зелен светофар трябва да се направят законодателни промени.

МВР и МРРБ започват проверка на пропаднал участък от строежа на АМ „Хемус“

Константин Тодоров
593 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2021.11.13 | 11:47

8
Да България играе за Радев.

2021.11.12 | 11:47

7
И,тоя, пудел наглец, убиец,на, момче,и,се, скри,под,опеката,на, Радев мутрата
Умник Гюро

2021.11.12 | 01:35

6
Като му видите физиономията на този регионален министър, веднага ще разберете, че е дърта и крадлива комунистическа номенклатура. Всички около Серсема Фатмак са такива - простаци и селяндури.
Защо му е толкова Червен

2021.11.11 | 20:57

5
носът? Въобще някога изтрезнява ли?
Защо му е толкова Червен

2021.11.11 | 20:57

4
носът? Въобще някога изтрезнява ли?
ХА ХА ХА

2021.11.11 | 20:41

3
ШИШКАТА, ГЛАДНИЯ АРХИТЕКТ ДЕТО ЗА ВСЯКА ВИЗА И РАЗРЕШЕНИЕ ИСКАШЕ КИНТИ! ПОКАЗАТЕЛНО

2021.11.11 | 20:14

2
Този е архитекта в чиято общино загина момчето с оголения кабел. И за награда Радев го направи зам. министър.
ОБЕДИНЕНИ ОКОЛО ГЕРБ И

2021.11.11 | 19:49

1
ГЕРДЖИКОВ ИМАМЕ РЕАЛНИ ШАНСОВЕ ДА ВЪРВИМ НАПРЕД! ВИДЯХМЕ РАДЕВ КАКВО НАПРАВИ С БЪЛГАРИЯ ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА!

Добави коментар

Водещи новини