Започна реконструкцията и модернизацията на водопроводната мрежа на Шумен

  • 28 юли 2021 14:07

  • 267
  • 0
Започна реконструкцията и модернизацията на водопроводната мрежа на Шумен
© Novini.bg

Започна изпълнението на работния проект за реконструкцията и модернизацията на водопроводната мрежа на Шумен, предвиждащ ремонт на градски магистрални и довеждащи водопроводи, съобщават от пресцентъра на местното ВиК.

Пописаният в началото на юли договор за изпълнение на проекта, на стойност над 10 млн. лв. с ДДС, включва работно проектиране, строителство, доставка на материали и оборудване, както и надзор на основния ремонт на техническата инфраструктура за водоснабдяване на Шумен.

Хасково получи финансиране за ремонти на два основни водопровода

Предвидено е дейностите по проекта да бъдат завършени за 720 календарни дни. Това са основни елементи от водопроводната инфраструктура на Шумен и тяхната подмяна и реконструкция, заедно със съоръженията по тях, ще подобри значително водоснабдяването на града. Ще намалее и броят на авариите, и неотчетените водни количества.

"За нас това е от изключително значение, тъй като един от приоритетите, които сме си поставили, е да намалим използването на електроенергия, защото цената ѝ непрекъснато се повишава, а формира около 50 процента от сметките за вода. Подмяната на водопроводите, заедно с изключването на дублиращата мрежа и мерките за енергийна ефективност, са залегнали в дейността ни и сега, и в дългосрочен план", отбелязва управителят на ВиК - Шумен Жанета Панайотова, цитирана от БТА.

Проектът за реконструкция и модернизация на водопроводната мрежа на Шумен се финансира по Оперативна програма "Околна среда" на ЕС, допълват от пресцентъра на местното ВиК.

Мая Йорданова
267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини