Проф. Герджиков каза каква битка ще води и как ще спечели българите на своя страна

  • 13 октомври 2021 10:21

  • 2311
  • 33
Проф. Герджиков каза каква битка ще води и как ще спечели българите на своя страна
© Булфото, архив

Няма да водя битка в предизборната кампания, но започва битка за това да се обединим около каузи и нов национален идеал. Нямах колебания да приема подкрепата на най-голямата партия - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Протегнах ръка към всички партии, ще се обърна към всички една по една. Не мога да приема лицемерието, че някой ще бъде кандидат на част от българските граждани и когато го изберат, ще каже: Сега съм президент на всички българи. Това заяви кандидатът за президент Проф. Анастас ГерджиковПроф. Анастас ГерджиковРоден е на 28 февруари 1963 г. в Кърджали. През 1982 г. завършва Националната гимназия за древни пред Bulgaria on air.

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" посочи, че няма нужда от пост и нови достижения. Искал да стане президент в този момент, а не след 5 години, тъй като смята, че тезата му е важна за България. Изненадан е от многобройните кандидатури на десните партии.

Проф. Герджиков: Нито една номинация не ме притеснява, всеки един кандидат за президент е достоен

"Партиите вдясно можеха да застанат зад моята кандидатура. Трябва да потърсим обединение на гражданите. Да накараме партиите да последват дневния ред на хората и да се разберат по най-важните точки", изтъкна проф. Герджиков. 

Запитан за кандидата за вицепрезидент - полк. Невяна Митева, той посочи, че е искал да има до себе си жена, която да представи гледната точка на човек, който се е сблъсквал с трудности.

"Много жени са в това положение и ще видят в г-жа Митева човек, който се може да се бори за тяхната кауза. Имам 4-5 човека с много висока експертиза в областта на отбраната и сигурността", отбеляза кандидат-президентът.

Относно предизборните послания Герджиков каза:

"Моята кампания ще бъде позитивна, от някои от останалите кандидати чувам това само на думи. Моята цел е с г-жа Митева да покажем какво можем и какво знаем. Ако хората одобрят това, което искаме да постигнем, смятам, че ще ни изберат много категорично", каза още проф. Герджиков.

"Тяснопартийният интерес винаги ще надделява над интереса на българските граждани. Това може да спре, когато извадим истинските теми на хората и убедим политиците, че ако не ги следват, хората ще разберат, че това не са техните представители", заяви ректорът на СУ.

Борислава Бибиновска
2311 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар

2021.10.13 | 14:14

33
Бойко Борисов няма алтернатива и е водещ политик по рейтинг. ГЕРБ вече води с над 5% пред останалите боричкащи се за второто и третото място политически субекти.Това е тъжният резултат от „юмручният план“ на президента Румен Радев. Обитателят на Дондуков 2 ни призова от Шипка да бъдем смели. Бъдете смели, ни подканваше и Черепа. Това е съвпадение, разбира се. Ако наистина искаме да сме смели, предлагам да пратим революционерите в почивка след предстоящите предсрочни избори. Там, извън парламента, да се уточняват кой е по-велик. И кой какво осребри от революцията. Време е да се върнем към нормалността в политиката. Мутри и чалгари - ВЪН
GERB POBEDA

2021.10.13 | 14:10

32
УСПЕХ ПРОФЕСОР ГЕРДЖИКОВ И Г-ЖА МИТЕВА! ВЪВ ВАС НИ Е НАДЕЖДАТА ДА ВЪРНЕТЕ СТАБИЛНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА! ДА ВЪРНЕТЕ МЕЧТИТЕ НИ. НЯКОЙ СЕ ОПИТА ДА ВЪДВОРИ ХАОСА НО ТВЪРДО ВЯРВАМЕ В ИСТИННОСТА И ВИ ПОДКРЕПЯМ!

2021.10.13 | 14:10

31
Няма никаква дилема...Разумните хора избират протегнатата ръка пред вдигнат юмрук! Успех на професора!.,Градеж ,а не ,,чегъртане ,, ,обединение ,а не разделение ,обич ,а не омраза ,приемственост ,а не реваншизъм ,разум ,а не посредственост ,дребнавост и пошлост ! Това е и нека бъде !

2021.10.13 | 14:08

30
Браво. Пълна подкрепа. Народа иска единство на нацията, както е записано в конституцията и обединение, на всички Българи, без оглед на това, кой от каква партия е, това каза Проф. Герджиков .
Petyr

2021.10.13 | 14:07

29
Професор Анастас Герджиков е достоен човек, изключителен ерудит, спокоен, диалогичен и ще бъде Президента, който ще обедини разделена България. Имаме нужда от такъв човек, начело на България!
Иво

2021.10.13 | 14:07

28
Човек,който може да обедини народа отново,защото “СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА!!!”
Иво

2021.10.13 | 14:07

27
Браво на ГЕРБ,че сте го убедили да се кандидатира. Много силна и независима кандидатура. ПОБЕДА Това е истински президент хора а не Радев този е кандидат за президент от ГЕРБ ще размаже на изборите

2021.10.13 | 14:06

26
Най ми хареса, че професора каза...*Ние тръгваме с чисти лица и нямам да използваме компромати и нападки. Ще си водим чиста кампания, както подобава на почтени хора

2021.10.13 | 14:06

25
Умен, начетен, образован, Само такъв човек, може да е лице на България по света. Президентската институция е това. Представителна. Ето вчера видяхме Евро-лидерите, с Радев. Само служебно с него хладно и до там. А, когато отиде Борисов, няма отделяне, прегръдки целувки...И когато Бойко отиде за някаква помощ, веднага се откликва. Помня Юнкер, как подари на България 180 милиона Евро за оградата. Държавите вече си харчат Еврото от плана за развитие, а за Радев -О...И цените на всичко в България стигнаха висините. Помня, когато 2013 февруарските протести спретнаха на Бойко протести с надписаните бележки за тока и Бойко, човека мир да има даде Оставка, сега защо се мълчи. То не е ток, парно, то не е всичко и народа трае. Ами, как няма да трае, когато хората при Бойко за 10 години спестиха по банки 90 милиарда лева. Е сега ще теглите, да оцелеете и да ви дойде, акъла. Все още не е късно народе да си вземеш поправителния на изборите.

2021.10.13 | 14:06

24
Много обичам да ви светвам от време на време. Социологическите агенции се ошашавиха. Лесно им беше допреди няколко дни - ГЕРБ са лошите, нашите са супер! То Слафчу, то Кирчо и Кокорчо... то Мунчо... Все бяха начело. Упс... Нещо им се обърка! ГЕРБ с над 60% в парламентарните избори, а Герджиков с над 67% в президентските. Затова в близките дни няма да видите прогнози. Ще ги скрият под масата, докато измислят нек'ви компромати. Нещо като "шкафчето на Герджиков"... Ама без пистолет, а с оригинала на Сократ върху него. "Мъкааа, мъка!" - както казваше Георги Мамалев!

Добави коментар

Водещи новини