Кандидат-вицето на проф. Герджиков: Ще изпълня своя дълг!

  • 13 октомври 2021 18:46

  • 1782
  • 6
Кандидат-вицето на проф. Герджиков: Ще изпълня своя дълг!
© Кадър: БНТ

Решението да се кандидатирам не беше само лично. То бе изключително важно и за семейството ми. През цялата ми кариера съм била водена от чувството си за дълг, през всички тези години, то не ме е напускало. Това също ми повлия, коментира номинираната за вицепрезидент полк. Невяна Митева в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„За да израстна с моите постижения, всеки един български гражданин ми е помагал, както и държавата. Сега е моментът да им благодаря и да изпълня своя дълг“, подчерта тя.

Проф. Герджиков каза каква битка ще води и как ще спечели българите на своя страна

На въпрос какви са нейните каузи, полк. Митева заяви: „Аз съм политик по темите, свързани с равнопоставеността на жените. България се топи. Това е демографска трагедия“.

„Аз бях една от първите жени, обучавани в САЩ по линия на НАТО. Мисля, че ще бъда полезна на президента и президентската институция. Лично се познаваме с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Той знае, че моята кауза е навлизането на повече дами във военната авиация. Готова съм в името на България да направя много сериозни крачки в много сфери, без да излизам от правомощията, описани в Конституцията“, обясни Митева.

„Друг аргумент, който ми повлия е това напрежение, което има между хората и в политиката. Вярвам, че има общи каузи, които могат да ни обединят, като народ. С проф. Герджиков вярваме в обединението. Считаме, че трябва да внесем условия за сигурност за българските граждани и да постоим мостовете, които вече рухнаха. Обръщаме се към всички български граждани, защото ни чака тежка зима. Всички трябва да имаме активна гражданска позиция“, подчерта кандидатът за вицепрезидент.

Невяна Митева каза още, че нямаме промяна в позицията, че България е пълноправен партньор в НАТО. „Позицията на България е последователна по темата за Северна Македония. Те трябва да разберат, че не сме само културно, а и духовно свързани. Те ще трябва да се съобразят с договора за добросъседство, който те самите са подписали“, заяви още тя.

Мая Йорданова
1782 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Тх

2021.10.14 | 21:37

6
Малко се е сбръчкосала лелята ама малко силикон и ботокс няма да е лошо.
Тх

2021.10.14 | 21:36

5
Малко се е сбръчкосала лелята ама малко силикон и ботокс няма да е лошо.
Тх

2021.10.14 | 21:35

4
Малко се е сбръчкосала лелята ама малко силикон и ботокс няма да е лошо.
Tt

2021.10.14 | 01:34

3
Какъв дълг бе лельо,да скачаш с парашут . Тая сигурно вече е в критическата.
АСЕН ИЛИЕВ

2021.10.13 | 22:57

2
ЩЕ ТИ СЕ ИСКА ДА СИ ЛАПНАЛА ДУЛОТО! ОБЕЩАВАМ ТИ! :)
АСЕН ИЛИЕВ

2021.10.13 | 22:38

1
БРАВО! ПОХВАЛНО! ЛАПАЙ ДУЛОТО БЕ Г А Д !

Добави коментар

Водещи новини