Министър Донев и японският посланик обсъдиха възможностите за насърчаване на сътрудничеството между двете страни

  • 07 октомври 2021 14:26

  • 345
  • 0
Министър Донев и японският посланик обсъдиха възможностите за насърчаване на сътрудничеството между двете страни
© Министерство на труда и социалната политика

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. се срещна с посланика на Япония в България Хироши Нарахира.

Двамата изразиха задоволство от традиционно добрите двустранни отношения и акцентираха върху възможностите за задълбочаване на сътрудничеството в областта на икономиката, туризма, образованието, културата и спорта, съобщават от певсцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

Добрите политически контакти между България и Япония създават възможност за увеличаване на стокообмена и инвестициите между двете държави, заяви министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

Янев се срещна с японския посланик Хироши Нарахира

В контекста на развитието на икономическите връзки той постави въпроса за подготовка на Спогодба за социална сигурност между България и Япония. Подобен документ би облекчил и насърчил заетостта и трудовата мобилност между двете страни и би осигурил защита на социалните права на техните граждани, подчерта той. Надявам се, че сътрудничеството и обмена на добри практики в областта на труда и социалната политика ще продължи, добави министър Донев.

Посланик Нарахира даде висока оценка на усилията на служебния кабинет за борба с корупцията и реформиране на съдебната системата у нас.

Ще продължим да работим в тази посока, устойчиво и с необходимата енергия, за да осигурим спокойна среда за българския бизнес и чуждите инвеститори, заяви министър Донев.

Надявам се, че този заряд и темп на работа ще бъдат продължени и от следващото редовно избрано правителство, добави той.

Акцент в разговора беше и домакинството на японския град Осака на Световното изложение през 2025 г. Посланик Нарахира отправи покана за участие към България и изтъкна предимствата, които това би донесло в дългосрочен план.

Министър Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. заяви, че оценява възможността страната ни да покаже развитието и новото си лице пред света и добави, че се очаква правителството да вземе решение за участие в Експо 2025 през ноември.

Мая Йорданова
345 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини