Посланик Мария Цоцоркова връчи акредитивните си писма на президента на Южна Африка

  • 14 октомври 2021 13:48

  • 540
  • 2
Посланик Мария Цоцоркова връчи акредитивните си писма на президента на Южна Африка
© МВнР

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Южна Африка Мария Павлова Цоцоркова връчи акредитивните си писма на президента на страната Сирил Рамапоза по време на церемония, проведена на 12 октомври 2021 г. в протоколната зала на Президентството в имението Брайнтириън в Претория, информира МВнР.

При предаването на акредитивните си писма посланик Павлова подчерта, че отношенията между РЮА и България са традиционно добри и приятелски и са поставени на солидна основа. Посочено бе, че България разглежда РЮА като свой ключов партньор в Африка на юг от Сахара. Българският дипломат оцени високо ролята на РЮА като стожер на демокрацията и правата на човека на глобално и регионално ниво и една от водещите държави на африканския континент.

Изразено бе задоволство от решението на двете министерства да отбележат съвместно 30-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни на равнище посолства. Посланик Павлова увери президента Рамапоза, че ще положи всички усилия за по-нататъшно задълбочаване и развитие на двустранните отношения, насърчаване на политическия диалог и разширяване на икономическите връзки във взаимен интерес. Посочено бе, че все още съществува нереализиран потенциал в търговско-икономическото сътрудничество, който следва да бъде използван в интерес на просперитета на гражданите в двете страни.

Министър Стоев: Просперитетът на ЕС зависи от хората, младите са гръбнакът на нашето бъдеще

Президентът Рамапоза прие с благодарност акредитивните писма и поздрави посланик Павлова с официалното й акредитиране като извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Южна Африка.

По време на церемонията акредитвните си писма връчиха и новоназначените посланици на Уругвай, Сейшели, Бурунди, Турция, Сиера Леоне, Великобритания, Нигерия, Малдиви, Доминиканската република, Канада, Германия, Сингапур, Джибути и Кипър.

Борислава Бибиновска
540 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.10.14 | 18:43

2
А къде са и ц.о.ц.и.т.е на тази Ц.о.ц.о.р.к.о.в.а? Ц.ъ.р.н.и.т.е си падат по по де.бе.ли.чк.и.

2021.10.14 | 13:58

1
Цоцоркова, страхотна си! Тарамбуката много те хареса!

Добави коментар

Водещи новини