Василев в НС: Ако си измисляме приходи, ще взривим бюджета. Цонев: Като не можете да направите нищо, ще се сгодим ние - партиите на статуквото

  • 07 септември 2021 15:34

  • 3077
  • 10
© Булфото архив

Ако си измисляме приходи - това е равносилно на взривяване на бюджета. Това заяви министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на от парламентарната трибуна по време на гласуване на бюджета на ДОО.

"Здравейте, колеги, ако мога така да се обърна към вас. Имам две реплики към изказването на г-н Цонев. Първата реплика е колко допълнителни вноски могат да бъдат събрани докрая на годината - става на база на разчети на НАП, НОИ и всички други приходни агенции. Ако НС реши да си измисли приходи, които не съществуват и да тръгне да ги раздава, трябва да си поеме отговорността. Трябва да е абсолютно ясно тези приходи дали ги има и дали ги няма. Ако тези приходи ги няма - това е равносилно на взривяване на бюджета. Ако измисляме приходите", заяви още Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

НА ЖИВО: Добавка от 120 лв. за всички пенсионери до края на годината приеха депутатите

"Отговорността за актуализацията на бюджета на ДОО и на НЗОК е при народните представители и виждаме как се изпълнява. Ние, като правителство, сме направили своите предложения, бюджетната комисия използва разум и калкулатор, така че приходите да са равни на разходите и сега тези разчети не се одобряват, допълни Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

"Специалистите са се произнесли, че тези приходи не съществуват и съответно срещу тях не може да се правят разходи. Вашите експерти гласуваха на бюджетна комисия и гласуваха. Въпросът ми към вас е защо не слушате вашите собствени експерти?", заяви още министър Василев.

По думите му Законът за бюджета е сложна материя и тя трябва да бъде решена от хора, които знаят какво правят.

„Няма взривяване на бюджета“, отвърна зам.-председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от парламентарната трибуна. "Има едни предложения, които са абсолютно разумни и са на база на изпълнението на вноските по ДОО", уточни Цонев.
 

"Разбирам, че опитът е технология в политиката. Доверете ни се, няма да позволим бюджетът да се взриви. Това, което предлагаме, го има като приходи, като възможност за приходи", каза още депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

„Защо не слушате вашите собствени експерти. Законът за бюджета е сложна материя и тя трябва да се вслушате в тях“, обърна се към депутатите финансовият министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на в пленарната зала.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на се обърна към депутатите и заяви, че щом не са успели да съставят правителство, старите партии ще се коалират.

Министърът взе думата, след като депутатите приеха предложения на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и на ГЕРБ - СДС, които не са съобразени с разчетите на правителството и на бюджетната комисия. В зала беше одобрено предложението на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с за увеличение на приходната част на бюджета на държавното обществено осигуряване с 200 млн. лева и предложение на ГЕРБ-СДС за увеличение на приходите и разходите с около 245 млн. лева.

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3077 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Mitaka

2021.09.07 | 15:46

1
ЗАМИНАВАЙТЕ СИ НАЕЛО С КАУНЯ МОШЕНИЦИ. ДА ВРЪЩАМЕ БОРИСОВ, ЧЕ СТЕ НЕСПОСОБНИ И ЩЕ ФАЛИРАТЕ ДЪРЖАВАТА.

2021.09.07 | 16:58

5
Чул те Господ.
Нищо неочаквано

2021.09.07 | 15:53

2
ГЕРБ + ДПС = ВЕЧНА НЕРУШИМА ЛЮБОВ (към пачките)
Джаф

2021.09.07 | 17:10

8
Джаф, джаф :)
Иво

2021.09.07 | 15:55

3
ТОЗИ ДА ВЗИМА ЛЮБОВНИКА СИ СПЕЦОВ И ДА НИ ОСВОБОЖДАВА ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ

2021.09.07 | 15:56

4
Довиждане еее

2021.09.07 | 17:00

6
Един осъден крадец заел позицията министър от бандата на Ра-де-в се опитва да извива ръцете на парламента. Остават ви 2 месеца още. Ще ви изтърпим а после на килимчето пред Гешев барабар с Фуражките.
Мани, мани

2021.09.07 | 17:10

7
Ще излетят кинтите за пенсийки и няма да остане за стартъпите на свои хора :)
Анонимен

2021.09.07 | 18:17

10
Борисов намира пари за всичко!
Анонимен

2021.09.07 | 18:17

9
Борисов намира пари за всичко!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини