Алфа Рисърч: Очакванията към следващия парламент са сериозно разколебани

  • 14 септември 2021 22:02

  • 3068
  • 4
Алфа Рисърч: Очакванията към следващия парламент са сериозно разколебани
© bulphoto (архив)

Резултатите от проучване за актуалната политическа обстановка бяха представени в ефира на „Референдум“ по БНТ. Според данните у хората има тревожност за ситуацията в предстоящите месеци. В най-голяма степен са притесненията за икономическата ситуация и доходите. Всеки трети изразява безпокойство и от невъзможността да се излъчи редовно правителство. Състоянието на здравната система в настоящата вълна от COVID-19 тревожи една четвърт от хората.

Социолозите наблюдават и висока критичност към работата на партиите в 46-тото НС. Огромното мнозинство споделят неудовлетвореност от дейността на новите (протестни), и на системните партии.

От трите разглеждани от 46-ото НС законопроекта актуализацията на бюджета получава най-висока обществена подкрепа. Макар и по-ниско, преместването на Бюрото за защита на свидетели към Министерство на правосъдието и закриването за специализираните съдилища също срещат обществено одобрение. Цялостните очаквания към следващия парламент обаче са сериозно разколебани, сочи анализът на "Алфа Рисърч".

46-ият парламент удари дъното, промяна не се вижда

Друга тенденция, която се наблюдава от проучването, показва, че мнозинството от избирателите заявяват готовност да подкрепят същите партии както и през юли. Всяка от тях търпи и различна степен на отдръпване на симпатизанти, което отваря пролука за нови политически проекти.

Сн. БНТ

29 на сто смятат, че следващият парламент би работил по-добре, ако в него влезе проект около служебните министри Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, 20 на сто считат, че така ще се увеличат разногласията между партиите на протеста, а всеки втори се затруднява да прецени. Общият извод е, че има множество неизвестни за това как ще гласуват избирателите и каква ще бъде предстоящата кампания.

Мая Йорданова
3068 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Уф

2021.09.14 | 23:14

2
Новата партия е проект на същото задкулисие както досегашните партии.Никой не може да промени нещата защото парите са в тях и те решават кой какво да направи
Е не е на същото, на Домуса е :)

2021.09.15 | 07:18

4
Старите бяха на Чери и Прокопа :)

2021.09.15 | 00:26

3
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.09.14 | 22:19

1
Какво се влюбиха в Кирето и Асанчо! Двама лъскави измамници, нищо повече!

Добави коментар

Водещи новини