Парламентът отложи разглеждането на бюджетите на ДОО и на НЗОК за 2021 г. за утре

  • 25 август 2021 09:18

  • 26860
  • 4
Парламентът отложи разглеждането на бюджетите на ДОО и на НЗОК за 2021 г. за утре
© Булфото

Започна пленарното заседание при което депутатите трябваше да гласуварт актуализацията на бюджетите на Здравната каса и държавното обществено осигуряване, но народните представители взеха решение това да се случи утре.

Депутатите трябва да започнат с изслушване на министър Асен Личев, но тъй като разместиха дневния си ред и министърът не е в пленарна зала, излязоха в 10-минутна почивка.

Актуализацията на бюджета на НЗОК и ДОО беше приета от ресорните комисии вчера. В НС държавният бюджет ще се гледа на първо четене в зала отново утре.

И здравната комисия прие на първо четене актуализацията на бюджета на НЗОК

Също така народните представители решиха процедурните правила за избор на управител на БНБ да отпаднат от дневния ред на парламента. "За" това гласуваха 121 народни представители, "против" - 61 и "въздържали се" - 23, с което предложението беше прието.

Предложението направи народният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Румен Гечев.

Идната седмица оповестяват номинираните за управител на БНБ

"От името на нашата парламентарна група правим предложение да отпадне за обсъждане точката за проект на решение за приемане на процедурни равила за условията и реда за предлагане на кандидат за управител на БНБ. Избирането на ръководство на такъв орган предполага управляващо мнозинство, стабилно управление. Докато не формираме правителство не е редно, има и други регулаторни органи, на които са им изтекли сроковете. Това ръководство на банката може да си изпълнява функциите", каза още проф. Румен Гечев.

Подобно становище изрази и Атанас Атанасов от "Демократична България".

Калина Христова
26860 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХХХ

2021.08.25 | 13:58

4
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
Аха

2021.08.25 | 10:38

2
А маямите и бабикяните колко са получили от Чери? А Ристьо коко е получил от Прокопа? А?
скоро ще се съберат

2021.08.25 | 10:59

3
прокопа и баце както в борисов 2, когато му гласуваха да изтегли 16 млрд външен дъ.лг и тогава измани.пулираните от медиите около различните олигарси лапни-шарани пак ще гледат умног като последните 30 години хаха

2021.08.25 | 09:36

1
Явор Дачков:Трифонов е получил 50 млн.от Пеевски.Нинова 20 млн.Слави Трифонов угажда хем на Пеевски, от когото е взел 50 млн., както се твърди, хем угажда на американците, хем на Борисов, хем на протестърите и това на пръв поглед изглежда сложно, но е просто.

Добави коментар

Водещи новини