Мая Манолова: Не смятаме, че предложените министри от ИТН отговарят на стандарта, който гражданите очакват

  • 10 август 2021 14:49

  • 1669
  • 16
Мая Манолова: Не смятаме, че предложените министри от ИТН отговарят на стандарта, който гражданите очакват
© Булфото

Председателят на парламентарната група на „Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, чеМая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на даде изявление в Благоевград.

Както вчера ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че“ заяви - поели сме ангажимент към хората от протестите, че ще има правителство на промяната, което ще демонтира едноличния модел на Борисов и ще се заеме със съдебната реформа, обясни Манолова. Тези сложни задачи могат да бъдат направени от министри с безспорна професионална и гражданска биография. Не смятаме, че предложените министри отговарят на този висок стандарт, който гражданите очакват, категорична е Манолова.

Освен това, ние настоявахме за подписване на споразумение с ясни ангажименти и ясна, публично заявена и подписана гаранция, че правителството няма да бъде образно казано, параван за задкулисни игри, допълни тя. Няма никаква диалогичност и никакъв ясен ангажимент, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще бъдат трайно изолирани от властта и управлението. Поради това нашата ПГ взе решението, че няма да подкрепи кабинет, предложен от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", допълни Манолова.

Тя коментира още, че трябва да бъде обсъдено дали е възможно формирането на правителство от експерти, което да може да предприеме неотложните задачи като Плана за устойчивост и развитие, актуализацията на бюджета, покачването в цените на тока и водата. Нека да мине гласуването утре, в което всяка партия ще се дислоцира къде стои. Вече топката е при президента - на кого ще връчи мандата, каза още Манолова.

Кабинетът на ИТН се отдалечава - ИБГНИ се обяви "против" проектоправителството

Още на 13 юли ние казахме, че решението е служебният кабинет и служебните министри, които българските граждани одобряват, да бъдат в основата на едно експертно, или техническо правителство, смята Манолова.

От самото начало сме протегнали ръка за партньорски разговори с ИТН и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", нашето поведение е като към партньори, като към приятелски формации, с които бяхме заедно на протестите. Няма никаква причина да сме променили нашето мнение, просто начинът, по който протекоха разговорите и липсите на гаранция, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще бъдат далеч от властта, не даде възможност първият мандат да бъде реализиран. Ние оставаме с протегната ръка и с партньорски, уважителни чувства, категорична е Манолова.

Теодора Александрова
1669 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Славчо

2021.08.10 | 23:12

16
Майче, предложените министри ще докарат стандарт...... ЕДНО ФЕРАРИ С ЦВЯТ ЧЕРВЕН ,ЕДНО ЗА ТЕБ ЕДНО ЗА ТАНЧЕТО , ТРА-ЛА-ЛА....... Чалкга до забрава

2021.08.10 | 19:39

15
В сайтовете за новини пишат 2-3 ма платени трола от мафиотите Васил Божков, Цв.Василев и други айдуци зад Румен Радев и умишлено създават впечатление у хората,че цяла България мрази Борисов и ГЕРБ ...а това не е вярно

2021.08.10 | 17:27

14
Ама верно ли говориш ма Кюстендилска чочарке? Верно ли ма Галева - а ти отговаряш ли на някакви стандарти освен на тези за работа на Околовръстното?

2021.08.10 | 17:22

13
комунистите потопиха Родината ни...мамицата им....ИТН....ИСМВ....ДеБъ...БСП...ДПС
4776

2021.08.10 | 17:07

12
МАЙЧЕ! НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ СИ КАТО ПОЛУИДИОТИТЕ И МАГАРЕШКИ-АУТ!!! НЯМА ДА ПОМИРИШИТЕ ВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТ.
пенчо

2021.08.10 | 17:05

11
Тая по лъже от тиквата
мнение

2021.08.10 | 16:48

10
Това се казва пълна неблагодарница , Майче ако Слави не те бе канил в предаванията си дали мислиш че щеше и да има спомен за теб сега , но той сам си го каза предатели и неблагодарници

2021.08.10 | 16:46

9
комунистите потопиха Родината ни...мамицата им....ИТН....ИСМВ....ДеБъ...БСП...ДПС

2021.08.10 | 16:18

8
Майчето не можа да си представи как може да участва в секс без Боко и оттегли подкрепата към Славчо

2021.08.10 | 16:17

7
комунистите потопиха Родината ни...мамицата им....ИТН....ИСМВ....ДеБъ...БСП...ДПС

Добави коментар

Водещи новини