Министър Стоилов предоставя на НС пакет от законопроекти

  • 05 август 2021 16:09

  • 534
  • 2
Министър Стоилов предоставя на НС пакет от законопроекти
© Булфото (архив)

Министърът на правосъдието проф. Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия внесе в Народното събрание пакет от проекти на нормативни актове, по които е необходимо да бъдат предприети своевременни действия, за да се избегнат финансови и други санкции срещу България, съобщиха от пресцентъра на МП.

Преобладаващата част от законопроектите са в отговор на процедури за нарушения, образувани от Европейската комисия, други целят ефективно сътрудничество с Европейската прокуратура, а трети – регламентиране на новоизградени информационни системи за електронни административни услуги и достъп до правосъдие, за чието внедряване държавата се е обвързала с определени срокове. 

Янаки Стоилов пита КС дали може да освободи предсрочно главния прокурор

От особена важност е и промяната в законодателството за придобиването на българско гражданство, тъй като до сега предоставяното „инвестиционно“ гражданство подлага на риск националната сигурност и сигурността на ЕС.

Изготвените от министерството на правосъдието законопроекти са представени на народните представители в случай, че проявят интерес към тяхното използване и внасяне за разглеждане в Народното събрание.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
534 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.05 | 17:14

2
възнамерявахме да приобщим Македония - не стана; - искахме да сме пълноправен партньор в НАТО - не сме; - искахме да сме равнопоставен член на ЕС - не сме; - опитахме да ръководим ООН - провалихме се; - казахме, че сме незаобиколим фактор на Балканите, заради стратегическото ни местоположение - заобиколиха ни; - искахме да сме нормална държава - оказа се, че няма такава държава; - запитахме се що за народ сме? - отговориха ни: няма такъв народ, после се поправиха - има такъв народ. Но още се чудим така ли е? Остана ни едната територия. Но след 2050 г., когато последният българин угаси лампата
КЗЛ

2021.08.05 | 16:55

1
Янаки, комуняго, много си независим, нали? :)

Добави коментар

Водещи новини