Синята коалиция напусна пленарната зала

  • 16 юни 2011 10:04

  • 1970
  • 2
Синята коалиция напусна пленарната зала
©

Депутатите от Парламентарната група на Синята коалиция напуснаха пленарната зала по време на дебатите по внесения вот на недоверие.

„Въпросът за доверието на Синята коалиция към правителството на ГЕРБ не стои. На 20 януари кабинетът поиска вот на доверие, ние не го дадохме тогава и не виждаме нито една причина да го възстановим”, заяви съпредседателят на ПГ на Синята коалиция Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на в декларация на парламентарната група.

Той посочи, че административната и териториалната реформи не са се състояли и няма да се състоят. „ГЕРБ не намира политическата смелост да ги извърши, въпреки голямото доверие, което получи на последните парламентарни избори”, заяви той.

Лидерът на СДС каза, че малките и средните предприемачи са притиснати в стената от монополите и вместо да им помогне с насърчаване на данъчната политика, правителството се е сдружи с монополистите. „Администрацията гъмжи от политически назначения на Тройната коалиция. Толкова важни комисии като КЗК и КЗП работят със състав, определен от предишното правителство”, каза още Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

ГЕРБ управлява прекрасно областните и местните администрации, заедно със служители, назначени по времето на предишното управление. Нищо не се промени, казват хората. От всички закани е пострадало само нашумялото барбекю на лидера на ДПС Ахмед Доган. „Това беше единственото възмездие и нямаше възмездие за нищо друго – нито за откраднатото от Агенция „Пътна инфраструктура, нито за петното на висша корупция, лепнато върху България, нито за провала в борбата срещу организираната престъпност. Това стана причина да не станем част от Шенгенското пространство”, заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Според него, контрабандата започва да взима застрашителни размери и започва дори да застрашава националната сигурност. „Отговорността за това пада изцяло върху правителството, МВР и вътрешния министър Цветан Цветанов”. По думите му, със своята некомпетентност, управляващите са се докарали дотам, че левите да искат вот на недоверие с десни аргументи.

„Истинският граждански вот ще бъде през октомври. Миналата неделя Синята коалиция организира успешна генерална репетиция за него. Вслушвайки се в доводите на над 75 000 българи, отиваме успешно към изборите и затова няма да участваме в пошлата политическа игра на БСП и ДПС”, заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Последвайте канала на

Novini.bg
1970 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Един все още седесар

2013.04.07 | 19:08

2
Защо ги приказвате тези неща извън залата? Защо не сте в залата ако сте срещу правителството? Защо си мислите, че народът може да се заблуди толкова лесно с няколко критични изречения, казани извън залата и да си мисли ,че сте опозиция. Аз съм повече от разочарован от Вас, защото досега съм имал доверие и съм Ви вярвал. Сега разбрах, че Вие нямате намерение да бъдете опозиция, а го правите само заради изборите. Вие сте щели да си изложите Ващите мотиви по-нататък...Ха-ха-ха... Тогава вашата малка парламентарна групичка ще бъди ли достатъчна да свали правителството? Защото не вярвам някой да Ви подкрепи, ако Вие сега не подкрепяте другите... Не мислите ли, че ако наистина сте срещу правителството, сега е моментът да го покажете. Като не гласувате, Вие пак го показвате, само че в случая Вашата тиха подкрепа на правителството... За да не се отблъснат избирателите! Че изборите не са далече! Много жалко!!
РС

2013.04.07 | 19:08

1
За пореден път Синята коалиция показа, че няма собствено мнение. Явно стоят в парламента за да не изпуснат някоя далавера. Политически трупове.

Добави коментар

Водещи новини